Fredag fortæller Sydøstjyllands Politi, at politikredsen nu har indledt efterforskning af flere forhold i Fredericia Kommune. Det sker på bagrund af anmeldelser fra en borger og fra Fredericia Kommune.
"Den 12. marts 2021 modtog Sydøstjyllands Politi fra Fredericia Kommune en advokatundersøgelse, udarbejdet af advokatfirmaet Horten, fra Fredericia Kommune. Undersøgelsen er udleveret til brug for politiets efterforskning af en samtidigt indgivet anmeldelse fra Fredericia Kommune. Forud her for havde Sydøstjyllands Politi allerede i januar 2021 modtaget en anmeldelse fra en borger og indledende undersøgelser var iværksat," skriver Sydøstjyllands Politi fredag.
Politiet uddyber, at anmeldelserne vedrører tre forskellige forhold, idet Fredericia Kommunes tidligere borgmester i Fredericia, er anmeldt for muligt misbrug af offentlig hverv i forbindelse med, at han og hans hustru i 2016 købte en byggegrund af Fredericia Kommune.
Sagen om den nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) huskøb blev offentligt kendt, da forløbet blev beskrevet i en række artikler i Ekstra Bladet.
"Der er endvidere sket anmeldelse om mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven og straffelovens § 157, der begge omhandler habilitet. Anmeldelserne er rettet mod nævnte tidligere borgmester og en nu tidligere kommunaldirektør," fastslår Sydøstjyllands Politi.
Endelig er der indgivet anmeldelse, der vedrører ’læk’ af den nævnte advokatundersøgelse, der angiveligt skulle være fortrolig.
Det sker der nu
Videre i skrivelsen giver politikresen en status for deres arbejde med efterforskningen.
"Sydøstjyllands Politis efterforskning er som nævnt i gang og tager afsæt i de nævnte anmeldelser og forhold. Efterforskning er dog ikke afhængig af denne afgrænsning, idet den kan udvides til andre hændelser eller handlinger, hvis der måtte opstå grundlag for det."
"Efterforskningen består som næsten altid i indhentelse af information og dokumentation i form af dokumenter, eller andre former bevismidler, og gennem afhøringer. Fredericia Kommune samarbejder med politiet i forhold til udlevering af materiale m.v."
Politiet indskærper desuden, at der godt kan gå en rum tid, inden de er i mål med efterforskningen.
"Sagen behandles i Sydøstjyllands Politi i tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighedens jurister med henblik på en målrettet, effektiv og relevant efterforskning. Det er ikke muligt at oplyse, hvor hurtigt efterforskningen kan danne grundlag for en stillingstagen til, om sagen skal føre til tiltale eller opgivelse. Sydøstjyllands Politi arbejder målrettet på, at sikre en effektiv sagsbehandlingstid – men længden af den vil afgøres af resultaterne undervejs. Det står dog klart, at sagen ikke kan forventes belyst og afgjort inden for få måneder."