Smart: Usynlig mærkning kan forebygge indbrud

19/10/2018

Kasper

112
En af måderne du som borger kan være med til at forhindre indbrud er ved at gøre brug af usynlig mærkning – og gøre potentielle tyve opmærksomme på det.

Mest læste i dag

I samarbejde med Herlev kommune og et netværk af borgere kaldet Herlev passer på Herlev-netværket, har Købehavns Vestegns Politi arbejdet med usynlig mærkning i en periode for at styrke borgere i selv at forebygge indbrud. 

Hvad er usynlig mærkning?

Usynlig mærkning er et kit med en lim eller lak, der kan påføres værdigenstande. Kittet indeholder derudover også klistermærker, så mulige indbrudstyve kan se at hjemmet er sikret med mærkning. Sammen med klistermærkerne, kan limen/lakken være en god mulighed for, at man som borger selv kan gøre noget for at forebygge indbrud og skræmme indbrudstyvene væk. 

Borgere tager selv aktion

Omkring 500 borgerne i Herlev kommune har fået udleveret et kit med usynlig mærkning. 

- Det, jeg synes er så stærkt, er alle de civile kræfter i Herlev, der står sammen om at gøre noget ved indbrud – noget vi ved kan være meget ubehageligt at blive udsat for. Her i politikredsen følger vi derfor aktivt med i borgernes engagement og støtter op hvor vi kan i tæt dialog med kommunen, siger vicepolitiinspektør Søren Rye.

Læs også: Find gode tips og tricks på Gode-tips.dk

Også leder af SSP i Herlev Kommune Azam Aslani ser meget positivt på forsøget med usynlig mærkning:

- Vi er glade for, at de udvalgte borgere i Herlev har taget godt imod forsøget med usynlig mærkning og dermed er med til at gøre Herlev en endnu mere tryg by at bo i. Uden borgernes aktive rolle ville hverken forsøget med usynlig mærkning eller nogen af de andre initiativer såsom Nabohjælp og Natteravnene lykkes. Borgernes engagement er altså afgørende, tilføjer han.

Forsøget er en del af et større projekt, der skal udvikle nye metoder til at skabe tryghed i et lokalsamfund. Metoderne afprøves ved at afprøve forskellige former for samarbejde på tværs af myndigheder og borgerne.

Anbefalet til dig