Blot 2 ingredienser og en riskoger.
Lige nu læser andre
En enkel opskrift på søde kartofler har for nylig vakt stor opsigt på sociale medier.
Kombinationen af en håndfuld bolsjer og en riskoger har skabt en dessert, der både overrasker og begejstrer hjemmekokke verden over.
Opskriften kræver hverken pande eller ovn, men udnytter en riskogers jævne varme til at karamellisere søde kartofler på en måde, der minder om klassiske bagværk.
Mange beskriver resultatet som blødt, sødt og nærmest vanedannende.
Kun to ingredienser og et tryk
For at lave retten skal man blot bruge en mellemstor sød kartoffel, syv bolsjer og en smule vand.
Læs også
Kartoflen skæres i mindre stykker og lægges i riskogeren sammen med bolsjerne og cirka 30 milliliter vand.
Derefter skal man blot trykke på startknappen – og vente omkring 50 minutter.
Når låget åbnes, mødes man af bløde kartofler dækket af en glinsende, karamelliseret sirup.
Saucen samler sig i bunden og skal blot røres op, inden retten serveres. Et drys sesamfrø giver et sidste strejf af kontrast i smag og udtryk.
Et hjemligt eksperiment bliver viralt
Opskriften begyndte som et eksperiment fra en madskribent, der ønskede at genskabe en gammel favorit uden at bruge olie eller friture.
Læs også
Resultatet viste sig at minde om daigakuimo – en traditionel japansk dessert af søde kartofler, der normalt frituresteges og overhældes med sirup.
At det hele kunne gøres i en riskoger, overraskede mange, og snart spredte opskriften sig på sociale medier, hvor den blev delt tusindvis af gange.
Kombinationen af den bløde kartoffel og bolsjernes karamelliserede sødme giver en dyb og afrundet smag, som beskrives som både nostalgisk og ny på samme tid.
Efterårets smag i en ny form
Flere madentusiaster kalder retten et bevis på, at enkelhed kan skabe noget exceptionelt.
I Japan forbindes søde kartofler med efterår og hjemlig hygge, og retten er blevet et hit i takt med sæsonens høst.
Læs også
Med kun to ingredienser og lidt tålmodighed viser opskriften, at selv det mest beskedne udgangspunkt kan blive til noget, der overrasker.