DMI med advarsel: Brandfare i hele landet

26/6/20 06:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
De seneste dage har solen strålet og sommervarmen bredt sig i hele Danmark. Det betyder at der i hele landet er blevet meget tørt - og derfor advarer DMI nu danskerne.

Det er ikke kun i Danmark at vi rammer høje temperaturer, generelt i hele Norden er der i øjeblikket meget varmt - og det er ikke ligefrem hvert år at det sker. Det siger DMIs vagtchef Martin Lindberg til B.T. 

Men det gode sommervejr som nu har ligget over det danske sommerland i flere dage, får også DMI til at advare - det betyder nemlig at der er risiko for brandfare i hele landet. 

“I flere dele af landet er der således opstået ekstrem brandfare efter de relativt mange dage i streg med høj varme.Det er meget tørt, så brandfare indekset er højt, efter de sidste par dage, hvor det har været rigtig sommervarmt,” lyder det fra Martin Lindberg.

Det betyder altså at der lige nu er høj brandfare over hele Danmark. Ifølge brandfare indekset betyder det at antændelse ved en glød eller flamme kan forekomme. 

Faktisk flere steder i Danmark er der lokalt ekstremt høj risiko for at antændelse ved glød eller mindre flamme nemt kan ske. Der er især tale om den ekstremt høje risiko i Nordjylland omkring Aalborg, og på Vestsjælland mellem Kalundborg og slagelse.

Martin Lindberg spår at vi fredag vil få de - indtil videre varmeste temperaturer i 2020. Det betyder dog ikke at vi behøver sige helt farvel til bål og gril i det danske sommervejr, for vejret vil vende i løbet af weekenden. Her kommer der byger allerede i løbet af lørdag aften - og dermed falder risikoen for brandfare.

Allerede søndag skulle risikoen for brandfare være lav. 

Prognosen for weekendens vejr ser således ud:

Lørdag får vi en del sol, men i løbet af eftermiddagen vil der komme flere skyer fra sydvest og byger, der kan også stedvis komme torden. Temperaturen kan komme op mellem 23 og 28 grader.

Søndag er der først på dagen mulighed for lidt eller nogen sol i de østlige egne. Op ad dagen vil der være mest skyet med regn og stedvist torden.