Sådan beskytter du din bil mod nattefrost: 5 gode råd

22/11/2018

Helge Rahbek

PR-foto: Biltema.
Det kan både blive dyrt og bøvlet, hvis du ikke kan starte din bil, når nattefrosten sætter ind. Det er derfor en god idé at beskytte bilen inden da.

Mest læste i dag

Glatte indkørsler, iskrystaller på græsstråene og frost på forruden. Det er, hvad der kan møde danskerne snart, hvor meteorologerne melder om stor sandsynlighed for nattefrost.

Vil du være sikker på både at kunne låse bilen op og starte uden problemer de kommende morgener, skal du derfor i gang med at frostsikre din bil nu. Det fortæller Jacob Møller fra varehuskæden Biltema.

"Det er en sur start på morgenen at komme ud til en bil, der ikke vil starte på grund af kulden. Samtidig kan det også ende med at blive dyrt, hvis man for eksempel ikke får smurt sine lister eller fyldt frostsikker kølervæske på bilen, inden frosten sætter ind. Så kan der ske skader, som man er nødt til at få fikset på værkstedet," siger han.

Det behøver dog ikke tage mere end en halv time at gøre bilen klar til nattefrosten. Jacob Møller giver her fem gode råd:

1. Skift til frostsikre væsker

Det kan faktisk både være dyrt og farligt, hvis du ikke har frostsikker sprinkler-, bremse- og kølervæske på din bil. Når det fryser til, vil det nemlig begynde at udvide sig, og det kan resultere i, at rør og beholdere i bilen simpelthen springer. Så sørg for, at din bil har væsker på, der kan holde til frosten, helst ned under -25 grader.
 

2. Undersøg batteriet

Når bilen ikke vil starte i frostvejret, skyldes det ofte, at batteriet er blevet dårligt. Samtidigt kan frosten faktisk halvere kapaciteten i dit batteri, så det kan være en god idé at oplade batteriet fuldt, især hvis du tit kører korte ture.
 

3. Smør låse og lister

Bilens låse og lister bliver nemt slidte, fordi de bruges så meget. Er de ikke smurt godt nok, kan du risikere, at dørene fryser fast i nattefrosten. Giv dem derfor en god gange låseolie og silikonefedt, så du kommer problemerne i forkøbet.
 

4. Parkér bilen mod øst i nattetimerne

Har du mulighed for det, så kan det være en god idé at parkere bilen, så den vender mod øst natten over. På den måde vil morgensolens stråler ramme forruden først og smelte det is, der har lagt sig.
 

5. Tjek op på udstyr

Sørg for, at du har de nødvendige redskaber til at ligge i bilen. Det gælder både en isskraber, en snebørste og eventuelt en de-icer spray til at få isen af ruderne, men også tøsalt til at smide i indkørslen, hvis den er glat. Herudover er det selvfølgelig særligt vigtigt at have tæpper, refleksveste og andet sikkerhedsudstyr liggende i bilen, hvis du skal ud at køre i nattefrosten. 

Anbefalet til dig