Få kender disse tricks: Sådan holder du edderkopperne væk fra dit hjem

Af: Liva Høyberg

|

28/05/2024

Bolig
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Få kender disse nemmer naturlige trick til at holde edderkopperne ude af dit hjem.

Mest læste i dag

Det er nok de færreste, der ligefrem jubler over at se en edderkop sidde i hjørnet af stuen. Selvom du måske ikke direkte frygter edderkopper, bliver de ofte associeret med et hjem, hvor der ikke er blevet gjort grundigt rent i noget tid. Derfor er de små insekter ikke velkomne.

Men med disse simple tricks kan du holde edderkopperne væk fra dit hjem.

Det skriver Idenyt

Mange er tilbøjelige til at tænke, at edderkopper skal slås ihjel. Det er dog vigtigt at huske, at edderkopper har en vigtig funktion i naturen.

Derfor kan det være gavnligt, med forebyggende metoder så edderkoppen slet ikke kommer ind i dit hjem.

Her er nogle gode tips til, hvordan du kan holde de små ubudne gæster væk fra din bolig, så du ikke behøver at spekulere over de mere makabre metoder at komme af med dem på:

Eddike: Hvidvinseddike kan bruges effektivt mod edderkopper. Ved at sprøjte en blanding af vand og hvidvinseddike i alle hjørner, kan du holde edderkopperne væk. De kan nemlig ikke lide syrligheden fra eddiken.

Kastanjer: Ifølge gamle husmorråd skal man lægge kastanjer i vindueskarmen. Det siges at få edderkopperne til at holde sig væk.

Citron: Edderkopper bryder sig ikke om sure citrusfrugter. Ligesom ved eddiken, vil de holde sig på afstand, hvis du gnider citron på de steder, hvor edderkopperne normalt ville opholde sig.

Pebermynte: Pebermynte og endda lavendel er dufte, som mennesker opfatter som beroligende og behagelige, men for en edderkop er disse ikke tiltalende. Derfor kan man med fordel fylde en forstøver med duftolie og vand og sprøjte det rundt omkring i huset.

Anbefalet til dig