Næsten alle har dem i køkkenet: De er guld værd i brusekabinen

24/02/2024

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
En ekspert afslører to ting fra køkkenet, der giver dig skinnende rene brusedøre.

Mest læste i dag

Rengøring af glasdøren i brusekabinen kan ofte ende med at skabe flere pletter og striber, end der var til at begynde med. Men frygt ikke! Glas-eksperten John Cutts deler sine bedste råd til, hvordan du kan opnå en helt ren brusekabine uden striber.

De fleste af os tyr til rengøringsmidler, skuresvampe og ammoniakbaserede produkter for at fjerne sæberester og kalkaflejringer, men det bør undgås, da det faktisk kan efterlade glasset med striber og med tiden forårsage skade.

John Cutts fra MeandMyGlass.co.uk anbefaler i stedet at bruge mere naturlige produkter, herunder citrusfrugter som citron og lime for at fjerne pletter samt krydderier som salt for at fjerne kalkaflejringer.

Citroner og limefrugter fungerer overraskende godt i brusekabiner på grund af deres syreindhold, som hjælper med at fjerne stædige pletter. Du skal blot presse frugterne i en blanding af hvid eddike og vand. Tag en fugtig mikrofiberklud og rengør døren/lågen i en cirkulær bevægelse, og skyl derefter for at afslutte processen.

Salt kan også hjælpe med at fjerne kalkaflejringer. Som et ekstra trick kan du drysse lidt salt på en citron og skrubbe brusedøren.

Hvid tandpasta er også et nyttigt middel til at fjerne sæberester fra brusekabinen. Påfør lidt tandpasta på en gammel tandbørste for at nå de svært tilgængelige hjørner.

Der er dog også ting, du absolut bør undgå, ifølge John. Skuresvampe er en stor no-go; materialet kan ridse glassets overflade og efterlade en sæberester. Ligeledes kan blegemiddel over tid beskadige glasset. Det er en effektiv måde at rengøre gulvet i brusekabinen og afløbet for at eliminere bakterier, men undgå at bruge det på brusedøren.

Men hvad med resten af badeværelset? Tidligere i år delte rengøringseksperten Mahlea, der arbejder for det australske rengøringsfirma Jetlag Remedy, hendes simple tips til rengøring af badeværelset.

I en video, der blev delt på profilen @jetlagremedy, sagde Mahlea følgende:

"Tips til rengøring af dit badeværelse fra en professionel rengøringsperson. Mit første tip, og det gælder ikke kun for badeværelset, det gælder for enhver overflade, du sprayer på - sørg for, at sprøjten sidder på overfladen i et par minutter. Dette giver den tid til virkelig at trænge ind og løfte snavs og skidt, hvilket gør det lettere for dig at tørre op."

Mahleas andet tip var at sikre, at du bruger en "hård børste" til at rense dine afløb. En ofte glemt del af badeværelset er proppen, men Mahlea anbefalede at løfte den op fra afløbet, så du kan komme ind, hvilket "virkelig kan hjælpe med lugten i dit badeværelse også."

Mahlea foreslog også at tømme dine skraldespande en gang om ugen, selvom de ikke er helt fyldte.

"På den måde sidder der ikke beskidt badeværelsesting dernede og fermenterer," tilføjede hun.

Anbefalet til dig