Fjern skimmelsvamp på badeværelset: Rengøringseksperts trick med kun tre ingredienser

Af: Liva Høyberg

|

18/04/2024

Bolig
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En rengøringsguru har dog delt et simpelt trick, der kan spare os for timevis af rengøring med blot tre almindelige ingredienser.

Mest læste i dag

Vi kan nok alle blive enige om, at skimmelsvamp er et mareridt. 

Det breder sig på alt fra vægge til vindueskarme, især i fugtige områder.

Det er utrolig vigtigt ifølge NHS at komme skimmel til livs, da det kan forværre luftvejsproblemer, allergier og astma, og have alvorlige konsekvenser for immunsystemet.

"Svampe frigiver allergener (stoffer, der kan udløse allergiske reaktioner), irritationsstoffer og undertiden toksiner," forklarer NHS og tilføjer:

 "Kontakt med eller indånding af skimmelsporer kan medføre allergiske reaktioner som nysen, løbende næse, røde øjne og hududslæt. Svampe kan desuden udløse astmaanfald," 

En rengøringsguru har dog delt et simpelt trick, der kan spare os for timevis af rengøring med blot tre almindelige ingredienser. 

Anna Louise fra Norfolk bruger en blanding af bikarbonat(natron), brintoverilte og opvaskemiddel for effektivt at bekæmpe mug i badeværelsesfuger.

I et nyligt TikTok-opslag (@anna_louisa_at_home) beskrev hun processen:

 Hendes video fik hurtigt positive tilkendegivelser fra følgere, med kommentarer som "Elsker dine tips" og "Ja, rengøring Tok!" Andre eksperter, som Sanctuary Bathrooms, har også anbefalet lignende metoder til at fjerne stædig skimmelsvamp mellem fliser.

Se videoen her

"For at rense og forebygge mug, bland en kop bikarbonat, en halv kop hydrogenperoxid og en teskefuld opvaskemiddel. Påfør blandingen, lad den virke i 20 minutter, og skrub derefter området." forklarer Anna Louise.

Eksperter hos Sanctuary Bathrooms påpeger: "Desværre er porøs bruserfuge et ideelt sted for skimmelsvamp at vokse, og det er svært at rengøre. Brug en blanding afnatron og opvaskemiddel, påfør med en klud, lad tørre, og skrub derefter med en hård børste før du skyller."

De tilføjer, at man skal være forsigtig med at bruge brintperoxid:

 "Selvom det er effektivt, er det også et kraftigt kemikalie. En mild opløsning på cirka 3% er typisk tilstrækkelig. For at øge effekten, tilsæt lidt eddike. Put opløsningen i en sprayflaske, spray på det berørte område, vent to til tre timer, og tør overfladerne af."

Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle kemikalier kan misfarve fuge eller fliser, så det er en god idé at teste på et mindre synligt område først.

Det skriver Mirror

Anbefalet til dig