Trist nyt for disse hundeejere: Fra 1. februar bliver det ulovligt

Af: Mie M.B

|

06/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Regeringen i Skotland kæmper nu for at hundene ikke ender hos dem

Mest læste i dag

SNP-ministre i Skotland står over for stigende pres for at indføre et omfattende forbud mod XL Bully-hunde, da der er spekulationer om hvorvidt den berygtede hunderace kan blive sendt til Skotland for at undgå de stramme restriktioner, der allerede er vedtaget at træde i kraft i England fra februar næste år. Det skriver mediet Daily Record.

Antallet af rapporterede angreb foretaget af XL Bully-hunde stiger i hele Storbritannien, men den skotske regering har hidtil afvist at forbyde denne specifikke race. Rishi Sunak meddelte i september, at det fra februar ville være ulovligt at eje en uregistreret XL Bully-hund i England og Wales. Fra udgangen af dette år vil det også være forbudt at avle, sælge, annoncere, bytte, give væk, omplacere, forlade eller lade XL Bully-hunde strejfe frit.

Redningscentre i Storbritannien er overvældede over antallet af anmodninger fra hundejere om at tage de uønskede kæledyr ind og melder om et anslået antal på mindst 10.000 XL Bully-hunde. Dette sker efter flere dødelige angreb, herunder drabene på David Price, 52, i Staffordshire og Ian Langley, 54, i Sunderland. I december 2021 blev Adam Watts, 55, dræbt af en XL Bully-hund i Angus, Skotland.

Protected Paws Animal Rescue i London forsøger at omplacere XL Bully-hunde i Nordirland og Skotland, da forbuddene endnu ikke er bekræftet i begge lande. Lib Dem-medlem Wendy Chamberlain opfordrer den skotske regering til at indføre et gennemgribende forbud i hele Storbritannien, idet hun påpeger, "Det er tydeligt, at dette er en farlig race, og der er behov for fornuftige handlinger."

Complete Clarity Solicitors i Glasgow tilskynder hundeejere om at sætte sig ind i loven vedrørende deres kæledyr. Skotsk lov fastslår, at hundeføren kan holdes strafferetligt ansvarlig for skader forårsaget af dyret, selvom hundeføreren ikke altid er ejeren.

Deputy First Minister Shona Robison udtalte sidste uge, at den skotske regering "omhyggeligt overvejer beviserne" for at forbyde XL Bully-hunde. Hun kritiserede den britiske regering og understregede, at beslutningen træffes omhyggeligt med fokus på offentlig sikkerhed. Skotland har allerede et unikt hundevarslingssystem i Storbritannien, men bekymringerne over angreb og dødsfald som følge af XL Bully-hunde fortsætter.

En talskvinde for den skotske regering forventer, at den britiske regering handler ansvarligt og sikrer, at Skotland ikke påvirkes af beslutningen om at forbyde XL Bully-hunden. Beslutningen vil være evidensbaseret, og regeringen arbejder hurtigt på at evaluere beviserne og træffe den rette beslutning for Skotland.

Anbefalet til dig