Sådan får du nemt oversat tekster korrekt

08/10/21 10:15

Valdemar Lind

Foto: Shutterstock
At få oversat en tekst fra et sprog til et andet er ikke bare en simpel ting. En professionel oversætter kan gøre en stor forskel, der kan have stor betydning i den forbindelse, du skal bruge teksten. Med andre ord. Det kan oftest godt betale sig at investere i en oversættelse på professionel niveau.

En globaliseret verden

Verden bliver mere og mere globaliseret. Handlen på tværs af grænser og verdensdele er enorm og hele tiden voksende. Derfor er det også vigtigt at kunne kommunikere på tværs af lande og dermed sprog. Og vigtigt at kunne gøre det på en ordentlig måde, så din virksomhed sender et professionelt signal. Dokumenter og anden kommunikation kan være avanceret og vigtige at få produceret på en rigtige måde. Og ofte skal det gå hurtigt. Derfor er det oplagt at benytte sig af en virksomhed med stor viden indenfor det at oversætte, og som har teknologien på området. Og gerne en virksomhed med en global tilstedeværelse, stor netværk, og som har mange ressourcer på det pågældende område.

Semantix

Semantix er en virksomhed med speciale i oversættelse af tekster fra et sprog til et andet. Virksomheden blev skabt i Sverige i 1969 for at imødekomme et voksende behov i det svenske erhvervsliv. Selve Semantix som brand opstod i 2006 gennem en sammenlægning af flere virksomheder, og dermed opstod muligheden for at imødekomme flere behov. Siden er endnu flere virksomheder opkøbt, og udbuddet af ydelser er løbende udvidet. Semantix har nu 350 medarbejdere i syv forskellige lande og arbejder ud fra 13 forskellige kontorer. Hele 230 forskellige sprog arbejdes der med. I 2021 blev Semantix en del af TransPerfect, der er verdens største leverandør af sprog- og teknologiløsninger. Læs i øvrigt meget mere om Semantix på https://www.semantix.com/dk/losninger/oversaettelse.

Forskellige muligheder

Hvis du vælger at gøre brug af et professionelt bureau til at få oversat din tekst, så er der oftest forskellige muligheder, du kan vælge imellem. Hos Semantix kan du vælge mellem en standard- og premium-oversættelse. Ved en standardløsning bliver teksten oversat og dobbelttjekket. Det hele af en professionel oversætter med stor viden på området. Vælger du premium-løsningen, kommer endnu en person ind over teksten, og tjekker det hele igennem en ekstra gang. Det giver en ekstra sikkerhed - og naturligvis er der prisforskel på de to løsninger.

Fordel med branchespecialist

De fleste ord kan forholdsvis let oversættes fra et sprog til et andet. Men at få oversat sin tekst af en, der kender begreber og tonen i din branche, gør oftest en enorm forskel. Forkerte begreber kan forvirre rigtig meget. Hos Semantix råder de over specialister i en lang række brancher. Altså oversættere der kan få din kommunikation til at matche den normale tone i branchen og få hele dit udtryk til at være mere professionelt. Og det er i princippet lige meget, om det er markedsføringsmateriale, interne- eller eksterne rapporter eller andre dokumenter, der skal oversættes. Et branchespecifikt udtryk gør en forskel.

Oversættelse af websites

Websites, apps og anden digital kommunikation er blandt de produkter og platforme, som der oftest er behov for at få oversat. Det er en let måde at komme i kontakt med kunder og relationer fra hele verden. Derfor er disse platforme så vigtige og noget, der bare skal fremstå professionelt. Og det på alle de sprog du vælger. Med et professionel bureau som partner kan du få sammensat en løsning, der passer perfekt til det, din virksomhed søger. En løsning med optimale processer, gør det hele lidt mere effektivt og giver det bedste resultat af oversættelsen.

En hurtig løsning i god kvalitet

Det er ikke altid, at kvaliteten af din oversættelse behøver være super professionel. Men faktisk finder der en mulighed, hvor du får en løsning, der både er hurtig og af god kvalitet. Hos virksomheden Semantix kan de tilbyde en maskinoversættelse, udført af den nyeste teknologi, og som samtidig er på højt niveau. Prisen er lavere, men produktet rigtigt godt, og altså hurtigt. Og du får oversat din tekst.