Selvom Bolighuset Werenberg i oktober måtte erklære sig konkurs, har der stadig været stor interesse for det fysiske salg af møbler. I weekenden blev der afholdt konkurssalg, hvor tusindvis af kunder mødte op for at gøre en god handel. Det skriver Retailnews.
Ifølge kurator Morten Elbrønd var mellem 3000 og 4000 mennesker forbi butikken og lageret for at købe møbler fra konkursboet. "Det er vi selvfølgelig overvældet over og er derfor klar med et nyt konkurssalg den 21. og 22. februar," siger han.
Omkring 35-40 procent af varelageret blev solgt, men Elbrønd ønsker ikke at oplyse det præcise beløb, da det er en del af opgørelsen over kreditorernes tilgodehavender.
Kreditorer venter på deres penge
Werenberg efterlod sig en gæld på 41,6 millioner kroner, hvoraf Danske Bank alene har 25 millioner kroner til gode. Oprindeligt var det planen at sælge hele varelageret til én samlet køber, men det lykkedes ikke at finde en opkøber, der ville betale en rimelig pris. Derfor blev møblerne i stedet solgt direkte til forbrugerne.
Fejlslagen digital omstilling
Bolighuset Werenberg var en af Danmarks ældste familieejede møbelforretninger, grundlagt i 1964 af Vivi og Flemming Werenberg. I 2005 overtog sønnen Torben Werenberg forretningen, men i oktober måtte han erkende, at det ikke længere var muligt at drive virksomheden videre.
Konkursen blev blandt andet begrundet med en mislykket digital strategi og den økonomiske krise, der har ramt detailhandlen. "Vi har kæmpet til det sidste, men efter netop opgjort lagerstatus står vi med endnu et regnskabsår med store tab," sagde Torben Werenberg i forbindelse med lukningen.
Nu forsøger kurator at sikre, at kreditorerne får så meget af deres penge tilbage som muligt, og den store interesse for konkurssalget tyder på, at der stadig er efterspørgsel på de møbler, som butikken blev kendt for.