Folk bruger aldrig denne knap på vaskemaskinen: Nedsætter omkostninger med 62 procent

forbrug
Foto: TikTok
En mor har nu delt et genialt trick med resten af internettet.

Mest læste i dag

Vaske- og tørretumblere udgør en betydelig del af de danske husholdningers energiomkostninger, men én 'hemmelig' knap, som kun få kender til, kan effektivt skære ned på regningen.

Det skriver The Mirror.

Den ugentlige byrde med at vaske tøj er ikke kun tidskrævende, men udgør også en betydelig del af energiforbruget. 

En nylig opdagelse af en 'hemmelig' knap kan dog reducere energiforbruget med op til 62 procent og gøre denne rutine langt billigere.

Beth, der også kendt som ‘den budgetterende mor’ på TikTok, har delt et opsigtsvækkende vasketip via det sociale medie. 

I videoen afslører hun, at mange automatiske vaskemaskiner er indstillet til standardmæssige 40 grader, hvilket er en dyrere energipris. 

Ved at trykke på den 'hemmelige' knap og skifte til en køligere temperatur på 20 grader kan man imidlertid opnå betydelige besparelser.

Test viser, at ved at reducere bomuldsvask fra 40 grader til 20 grader kan energiomkostningerne i gennemsnit nedsættes med 62 procent. 

Denne besparelse skyldes, at maskinen kræver mindre energi til at opvarme vand ved lavere temperaturer.

Selvom der kan være en lille reduktion i rengøringskraften ved lavere temperaturer, kan dette modvirkes ved at anvende flydende vaskemidler. 

Beth understreger vigtigheden af pletfjernere ved behov og anbefaler regelmæssig vedligeholdelse ved månedlige vaske ved lavere temperaturer for at bevare maskinens ydeevne. 

Herunder kan du se videoen, hvor hun fortæller om den ‘hemmelige’ knap.

Anbefalet til dig