Skrøne om indkøbsvogne aflivet: Derfor skal du ind imellem kæmpe med din vogn, når du handler ind

Af: Mie M.B

|

19/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du også prøvet at wrestle med en indkøbsvogn, så er her årsagen bag alt dit møje

Mest læste i dag

Når du begiver dig ud på en indkøbstur, er det næsten uundgåeligt. Du træder ind i en butik for at hente et par nødvendigheder og ender med at skubbe, trække, løfte og/eller bakse din indkøbsvogn op mod bagerafdelingen, mens det ene hjul insisterende trækker den modsatte vej. 

En gammel skrøne hævder, at forhandlere med vilje gør vognene besværlige for at sænke dit tempo ned ad gangen, i håb om at lede din opmærksomhed væk fra andre varer. Men denne problematik med viljestærke indkøbsvogne er bestemt ikke et eller andet psykologisk trick. Det skriver CNN.

De genstridige hjul skyldes faktisk den gentagne mishandling, som indkøbsvogne ofte udsættes for, forklarede Alex Poulos, salgsdirektør for R.W. Rogers, en leverandør af tusindvis af indkøbsvogne til virksomheder som Whole Foods, Tractor Supply Company og Meijer.

Varevogne i dagligvarebutikker er mere tilbøjelige til at have hjul med problemer end andre typer forhandlere som tøjbutikker eller apoteker, hvor vognene ikke forlader butikken lige så ofte. Dette skyldes den hyppigere udsættelse for elementerne, hvilket påvirker hjulene. Dog er det ofte ikke hjulet selv, der er problemet, men måden det er fastgjort til vognen på.

"Med tiden, når man trækker vognene hen over bumpede parkeringspladser, slæber dem over dørtrinene ind og ud af butikken og tvinger dem op og ned ad kantstenen, vrides pladen, som hjulmekanismen er fastgjort til vognens krop, og det betyder, at et nyt hjul kan være lige så utidigt som et ældre," forklarede Poulos.

Forbrugerne bærer også en del af ansvaret for de skrammede og ødelagte vogne. Vogne, der efterlades udenfor, udsættes for både varme, sne, is og vejsalt, hvilket kan beskadige dem og deres hjul.

For at imødegå dette har fødevarebutikker i Europa, som Aldi, Tesco og Lidl, møntlåse på deres vogne. Dette system betyder længere levetid for vognene og færre ustabile hjul.

Endnu en måde at forbedre holdbarheden på er at skifte materialet på hjulene fra det typiske polyuretan til det dyrere gummi. Dette design, der primært anvendes i motoriserede indkøbsvogne til kunder med mobilitetsudfordringer, har vist sig at være mere holdbart og mindre tilbøjelig til at forårsage problemer.

Mens gummiruller er dyrere end standard polyuretanruller, kan de holde i op til et årti, hvilket gør dem til en mere langsigtet investering. Dog vælger mange forhandlere stadig billigere dele, hvilket kan resultere i hyppigere udskiftninger og mere frustration for forbrugerne.

Anbefalet til dig