De to kunstnere har i de seneste år opnået international anerkendelse for deres værker, der undersøger hvordan teknologien skaber og påvirker vores opfattelse af kunst.
Udstillingen letmein er skabt som en totalinstallation, hvor 2000 kvadratmeter specialvævet tæppe med AI genererede motiver beklæder både vægge og gulve i museets største udstillingssal. letmein omkranser publikum med en dystopisk fortælling, der opleves gennem en dobbelt-projekteret film, tæppernes overvældende billedstrøm og bevægelige lyseffekter.
Udstillingen sætter fokus på skærmen som en allestedsnærværende del af vores liv og stiller spørgsmålstegn til samspillet mellem den fysiske virkelighed og det immaterielle i vores verden hvor det digitale er altomsluttende.
Om kunstnerne:
Ry David Bradley (f. 1979, Australien) arbejder i sine malerier med at ramme noget særligt for det 21. århundrede - både gennem selve maleriets konstruktion og dets forbindelse til det digitale. Bradley begyndte for alvor at udforske det digitale maleri i 2009, hvor han etablerede hjemmesiden Painted. Etc. Her sætter han fokus på, postinternetkunst og hvordan internettet har påvirket billeder i en sådan grad, at maleriet i dag, iflg. Bradley, defineres af internettet.
Bradley har i 2017 udstillet i bl.a. London, Berlin, Paris og New York. Han tog i 2013 en MFA (Master of Fine Arts) fra Victoria College of the Arts, University of Melbourne.
Jon Rafman (f. 1981, Canada) arbejder hovedsageligt med teknologi og digitale medier, ofte med en underliggende fortælling der sætter fokus på, hvordan mediet forbinder brugerne, samfundet og historien. Rafmans værker afslører eller synliggør hvordan man, uden måske at være bevidst om det defineres af det digitale, der omgiver os og hele tiden er til stede i vores samfund.
Rafman har i 2017 haft flere udstillinger i både USA og Canada. Han tog i 2004 en BA (Bachelor) i Filosofi og Litteratur fra McGill University, Montréal og i 2008 en MFA (Master of Fine Arts) fra School of the Art Institute of Chicago.
Kunstnerne har været venner i et årti, hvor de begge har udforsket det virtuelles påvirkning på samfundet, særligt set i lyset af den klassiske kunst og den historiske udvikling.
HEARTfuture programmet sætter fokus på yngre stjerner på den danske og internationale kunstscene. Future-programmet er udstillinger der tegner fremtiden og skaber rum for mødet med moderne samtidskunst fra hele verden.