Sæbeboblerne er tilbage i Økolariet

Af: Helge Rahbek

|

28/06/2018

Økolariet vil boble af liv i sommerferien. Forpladsen bliver omdannet til et stort sæbebobleri. Indenfor er der quiz, spil, LEGO, sommerpostkort og masser af leg og læring for store og små.

Mest læste i dag

Pladsen foran Økolariet vil hele sommeren være fyldt med svævende sæbebobler i alverdens afskygninger.

I et stort kar kan du blive omringet af en kæmpeboble og som noget nyt, kan du lave bobler med genbrugsting som plastikflasker, piskeris og sokker(!) Prøv også at lave kæmpebobler med særlige stænger og snore. Du har også mulighed for selv at fremstille sæbeboblestænger, som du kan få med hjem sammen med en pose af Økolariets hemmelige sæbeblanding.

"Der er virkelig mange af vores gæster, der i løbet af året har spurgt til, om vi stadig har sæbebobler. Sidste sommer var det en kæmpesucces, og det er noget vores gæster kan huske. Det er en sommeraktivitet, fordi vi er nødt til at have det udenfor, og i år bliver det på forpladsen, som vi omdøber til Sæbebobleriet", fortæller eventmager Pernille Petrowsky, der er i fuld gang med at forberede materialer til boblerierne.

Inden for dørene kan gæsterne gå på jagt efter sæbebobler, der er hængt op i alle udstillinger, som led i sommerquizzen. Hver måned udtrækkes en vinder, der får en fin præmie fra butikken.

"Sæbebobler er fascinerende og rigtig gode til at gøre børn og voksne nysgerrige på naturvidenskab. Derfor har vi lavet en sæbeboblequiz, hvor man for eksempel skal finde svar på, hvorfor boblerne er runde, har farver, hvor store de kan blive og meget mere", fortæller Sabrina Rand fra Økolariets skoletjeneste.

Nyt på taghaven

Det er ikke kun sæbeboblepusteri, som finder sted i Økolariet hen over sommeren.

På taghaven kan gæsterne få gode råd til, hvordan de kan gøre deres egen have mere spændende både for dem selv og dyrene ved hjælp af planter, dyreboliger og gode råd. Det er en udvidelse af særudstillingen "Biodiversitet - Naturen i ubalance", hvor der sættes fokus på Danmarks mangfoldige natur, og de udfordringer, der er med til at bevare den.

Der er også opstillet en masse nye havebænke og solstole, så der er rig mulighed for at nyde sommeren og planterne – og det er tilladt at smage på de forskellige bær og spiselige planter. Madpakken må også gerne indtages her eller i madpakkerummet.

Endnu flere aktiviteter

I Økolariets LEGO-værksted er der mulighed for at bygge noget fra vores forunderlige natur. Måske en sommerfugl, en ulv eller et træ, som kan udstilles i et landskab, der vil vokse sig større og større over sommeren i takt med at nye dyr bliver bygget. Og som noget efterhånden lidt gammeldags og måske eksotisk, kan gæsterne dekorere deres eget sommerpostkort og sende det fra en postkasse til familie og venner med en sommerhilsen.

Skoletjenesten har også indrettet en workshop med smagsprøver på deres sjove og lærerige tilbud, hvor du for eksempel kan programmere LEGO-robotter og lægge puslespil samtidig med, at du bliver klogere på biodiversitet.

Hen over sommeren tilbyder Økolariets desuden guidede ture i sommerlandet. Turene er gratis at deltage i og tilmelding er ikke nødvendig. Alle aktiviteter er i det hele taget gratis, lige bortset fra fremstilling af sæbeboblestængerne, som man kan tage med hjem. De koster 50 kroner.

"Vi har altid mange forskellige aktiviteter i sommerferien, så der er noget for alle, og vi er meget glade for, at flere og flere har lyst til at have en god dag sammen med familien og samtidig blive lidt klogere på, hvordan vi mennesker påvirker vores fælles klode. Jeg er spændt på, om 2018 vil blive det femte år i træk med besøgsrekord", siger Økolariets leder Niels Nørgaard.

Se mere om Økolariets ture, udstillinger og aktiviteter på deres hjemmeside.

 

Anbefalet til dig