Danskerne tager flere ”hurtige lån” end nogensinde før

02/08/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Der er en stigende tendens i Danmark til, at der er rigtig mange, der vælger at tage et såkaldt ”hurtigt lån”, som også kan kaldes for et minilån eller det billigste kviklån.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Det er formentlig, fordi vi bruger penge som aldrig før, og derfor får vi hurtigt brug for at have flere af dem. Her er der mange løsninger, der kan hjælpe os med at få pengene, men danskerne foretrækker at tage et minilån eller et kviklån.

Det kan dog godt være lidt svært at forstå lånene, hvis du ikke helt er inde i, hvad de to forskellige lånetyper helt præcist indeholder. Det får du svaret på i denne artikel.

Hvorfor tage et minilån?

Et minilån kendetegnes ved, at der ikke er tale om de store summer i denne lånetype. Det er derfor den hurtige og lette løsning, hvis du står og mangler nogle penge lige nu og her. Det er for eksempel, hvis du har haft en hård uge rent økonomisk, så kan du tage et minilån for at klare de værste udgifter, som du så kan tilbagebetale, når du får løn igen. Det er også et lån, der typisk tages, hvis du eksempelvis skal købe en cykel, eller hvis der trænger til at blive gjort noget ved køkkenet. Det er de mindre omkostninger, som alligevel er lidt dyrere, end hvad du selv lige har råd til.

Det er formentlig også derfor, at et minilån er blevet så populært herhjemme i Danmark, da vi bruger rigtig mange penge på forbrug. Derfor løber pengene også hurtigt op, og så kan man hurtigt stå i den situation, at er ikke lige er penge til mad resten af ugen. Du skal heller ikke forklare nogen, hvad du skal bruge pengene på, og det er også med til at gøre et minilån yderst tiltalende.

Hvorfor tage et kviklån?

Et kviklån kan beskrives som et hurtigt lån, der er hurtigt at behandle og hurtigt at udbetale. Det er i særdeleshed denne proces, der er med til at gøre kviklånet til en af de mest populære lånetyper i Danmark. Der er derfor også rigtig mange udbydere af kviklånet, og du kan med fordel lede efter det billigste kviklån, der passer til dine behov. De billigste kviklån har som regel også mange af de samme goder som de dyrere kviklån; det handler bare om at kunne identificere de billigste kviklån hurtigt.

Danskerne vælger i høj grad det billigste kviklån, når de er på udkig efter penge lige nu og her. I modsætning til minilånet, så kan du typisk låne en del flere penge ved at tage et kviklån. Danskerne vælger ofte at tage det billigste kviklån, de kan finde, hvis der eksempelvis kommer uforudsete udgifter. Dette kan være en regning, eller hvis der er noget, der går i stykker, hvor forsikringen ikke dækker. Derudover er det utrolig nemt at søge om et kviklån, og du kan gøre det hele hjemmefra. Du behøver ikke møde op i banken, du kan slappe af i din seng eller sofa og udfylde en ansøgning. Du får typisk pengene samme dag.

Bør du tage et minilån eller et kviklån?

Hvis du ønsker at tage et lån, så skal du være opmærksom på, at du i de fleste tilfælde vil skulle betale af på lånet hver måned. Derfor skal du gøre op med dig selv, om det kan betale sig, at du låner penge, eller om du venter med at bruge de penge, til du har flere penge mellem hænderne. Det er dog ikke altid muligt, og derfor kan et minilån eller det billigste kviklån være en rigtig god løsning. Du bør dog altid udarbejde et grundigt budget og vurdere, om det økonomisk kan lade sig gøre.

 

Anbefalet til dig