Domen åbnede som såkaldt bylivshus i foråret i år og bruges dagligt til arrangementer af borgere, foreninger, organisationer, uddannelsesinstitutioner, kommunale afdelinger og virksomheder. Her gentænker vi i fællesskab kommunens møde med borgerne og borgernes møde med hinanden.
Med både havudsigt og den korte afstand til Aarhus centrum ligger Domen ideelt. Ud over ugens mange arrangementer fyldes Domen således også af turister fra ind- og udland samt lokale, der nyder husets atmosfære med en kop kaffe fra husets café.
Søndag 15. september (kl. 10-17) byder Aarhus Kommune, Byggefirmaet TræVærk, Grobund Byggefestival og en lang række ildsjæle velkommen til medborgerskabsdag i Domen med fokus på bæredygtigt byggeri og fælles foretagsomhed.
Der bliver mulighed for at arbejde sammen med nogle af de bedste folk indenfor området, få værktøj i hænderne og være med til at udvikle og forme udearealerne omkring bylivshuset Domen.
Der skal beklædes containere, bygges trappe, bænke, udekøkken og meget mere. Midt på dagen vil Steen Møller fra Friland og Dennis Nielsen fra Byggefirmaet TræVærk have en åben samtale/oplæg om bæredygtigt byggeri og livsglæde, og der vil være mulighed for at købe frokost af Bispehavens Køkken, et socialøkonomisk multikulturelt madprojekt.
Dagen er et led i implementering af kommunes medborgerskabspolitik, hvor man ønsker at gentænke forholdet mellem borger og kommune, sikre social bæredygtig udvikling og gøre Aarhus til den bedste by at bo i for alle. Derfor er arrangementet skabt af frivillige kræfter i samarbejde med Aarhus Kommune og åbent for alle. Det fortæller Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
Om Domen
Domen drives af kommunen, frivillige og socioøkonomiske virksomheder, som samarbejder for at skabe det bedst mulige rum for udvikling af fællesskaber og bæredygtige tiltag i Aarhus.
Domen er åben alle ugens dage fra 8-20, og der er en stor bredde i typen af aktiviteter i huset. Bl.a.: Netværksmøder, undervisning, festivaler, folkekøkken, internationale besøg, høringssvar, debatter og møder om fællesskabende initiativer, grøn omstilling og byudvikling – både i en lokal, national og international kontekst. Størstedelen af husets arrangementer er åbne, men det er også muligt at afholde lukkede arrangementer. Fællesskab, medborgerskab og bæredygtig (by)udvikling er rammen for alle arrangementer.