Vil du gøre en forskel? Vejle Herberg søger frivillige

Af: Helge Rahbek

|

30/05/2018

Kort & Godt
I Vejle Herberg kan hjemløse få et tiltrængt pusterum fra det hårde liv på gaden, og nogen at tale med. Foto: Shutterstock.
Vejle Herberg søger frivillige, som vil hjælpe de hjemløse, som finder husly i herberget.

Lige nu læser andre også

I april fik Vejle Herberg nye lokaler på Damhaven. Forleden fik de en stor check fra City Vejle, men de mangler stadigvæk noget: Frivillige, som gerne vil gøre en forskel for herbergets gæster.

”Lige nu får vi det akkurat til at hænge sammen, men det er udfordrende,” fortæller herbergets leder, Lene Fibæk.  

Herberget har i øjeblikket knap 20 frivillige, som hjælper de seks ansatte på herberget. ”Der er ingen uddannelseskrav, og det er ligegyldigt om man er mand eller kvinde. Det eneste krav er, at man skal tale forståeligt dansk, så vores gæster kan forstå, hvad man siger – og at man er over 18 år,” fortæller Lene Fibæk og tilføjer: ”Og så skal man have lyst til at være sammen med alle slags mennesker. Man kan godt blive udfordret på sine normer, og på hvad der er almindeligt, hvis man er frivillig hos os.”

Lene Fibæk lover til gengæld, at man får meget tilbage, hvis man melder sig som frivillig: ”Det er meget givende,” slår hun fast.

Både om dagen og natten

Herberget søger frivillige, som vil tage en tørn enten om eftermiddagen eller om natten.

For dagsvagterne er det typisk fire timers-vagter. Det kan være fra 16-20, hvor man laver mad, retter an og hyggesnakker med herbergets gæster, forklarer Lene Fibæk: "Men det er meget afvekslende. Det kan være en idé, at have en god bog med til de aftener, hvor gæsterne ikke ønsker at hyggesnakke.”

Nattevagterne er længere fra 22 til 8, hvor man skal hjælpe den socialfaglige medarbejder, som er på vagt i samme tidsrum. ”Men langt oftest kan man sove hele natten, og hvis man har brug for at komme i skole eller på arbejde, og derfor tage af sted klokken syv, så finder vi en løsning,” siger Lene Fibæk.

Herbergets leder understreger samtidig, at man aldrig er alene på herberget som frivillig. Der er altid en medarbejder til stede - både dag og nat.

Minimum et par gange om måneden

Hvis man har lyst til at blive frivillig, skal man forvente, at man skal hjælpe til på herberget minimum et par gange om måneden. Kommer man for sjældent, bliver det nemlig for svært for herbergets gæster at genkende folk, forklarer Lene Fibæk.

Ønsker du at blive frivillig, kan du kontakte Lene Fibæk på e-mail lfj@vvh.dk eller på telefonnummer 75839333. Du er også meget velkommen til at kontakte hende, hvis du vil høre mere om, hvordan det er at være frivillig på herberget.

På Vejle Herbergs egen hjemmeside, er det også muligt at finde en smule mere information.

 

Anbefalet til dig