Hemmeligt våben fra køleskabet bekæmper irriterende mos i haven med et snuptag

Livsstil
Foto: YouTube
Irriterende mos i haven kan hurtigt være fortid, hvis du henter lidt hjælp fra noget, du sikkert allerede har stående i køkkenet.

Mest læste i dag

Kampen mod mos i haven kan virke evig, men det viser sig nu, at et overraskende produkt, du sikkert allerede har i køkkenet, er guld værd, når det kommer til bekæmpelsen af den uønskede, grønne belægning.

Uanset om det er på trappen, terrassen eller græsplænen, kan mos hurtigt forvandle et velplejet udendørs område til et tilsyneladende forsømt område.

Heldigvis for dig står løsningen sikkert allerede i dit køleskab.

Det skriver Extratipp.

Om du tror det eller ej, så kan cola bruges som en effektiv og miljøvenlig allieret til at bekæmpe mos, hvilket også betyder, at du slipper for at ty til skadelige kemikalier.

Metoden er ikke kun let tilgængelig, men også venlig over for havens pollinatorer, herunder bier og humlebier, som tiltrækkes af den søde væske.

Sådan gør du

Første og fremmest skal du påføre cola direkte på de mosramte områder ved hjælp af en svamp, klud eller børste. Efter en kort virketid skal behandlingsområdet skylles med vand for at fjerne eventuelle rester.

Når det kommer til større områder, så er sagen lidt en anden.

Hvis du for eksempel døjer med mos på græsplænen, kan du med fordel hælde cola i en sprayflaske og fordele væsken udover hele plænen.

Selvom det måske virker for godt til at være sandt, så er det ikke sværere end det at komme sit mosproblem til livs.

Hvis du ikke har en cola i køleskabet eller garagen kan kaffegrums også bruges som en miljøvenlig metode til mosbekæmpelse.

Anbefalet til dig