Juletræet bringer mere end julestemning ind i stuen: Dette kan du også risikere at finde

Af: Mie M.B

|

14/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Før du tager dit træ ind kan du gøre følgende for at komme problemet til livs

Mest læste i dag

Mickey Mouse fik sig noget af en overraskelse da han erfarede at to jordegern var flyttet med juletræet ind i stuen. Hvad han nok ikke overvejede var alt det andet sjove liv der kan gemme sig i et træ fra skoven. Juletræet kan nemlig bidrage til mere end bare julestemning (og jordegern) i hjemmet - det kan også huse adskillige insekter, advarer skadedyrsbekæmper Claus Schultz. Insekterne finder ly i træets grene, under barken og i koglerne, hvor de går i dvale i kulden. Når juletræet så flyttes ind i varmen, kan nogle insekter blive forstyrret af temperaturændringen og ende med at kravle ind i boligen. Det skriver Idenyt.

Claus Schultz, formand for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer, beroliger dog med, at det primært drejer sig om harmløse insekter, og der er ingen grund til at droppe juletræet af den grund.

"Juletræet har mange gode gemmesteder både i grene, under barken og i koglerne, hvor dyrene kan gå i dvale, når det er koldt udenfor. Når træet så pludselig kommer indenfor i varmen, vil mange af insekterne gå i chok over temperaturforandringen, mens andre vil krybe ind under paneler eller andre køligere steder i boligen. Varmen er også med til at udklække små æg på træet og vil dermed øge antallet af småkryb," udtaler Schultz.

For at mindske risikoen for ubudne gæster i juletræet opfordrer Schultz til at ryste træet grundigt udenfor, spule det med haveslangen og opbevare det udenfor så længe som muligt. Disse forholdsregler kan ikke kun mindske risikoen for insekter, men kan også have en gavnlig effekt på Juletræssyndromet, der kan forårsage ubehag i juledagene. Er du ikke til tanken om alverdens småkravl, så kan et plastikjuletræ måske være løsningen for dig i år.

Anbefalet til dig