Mange har undret sig: Dette tidspunkt er det værste at falde i søvn på

Livsstil
Genrefoto: YouTube
Genrefoto: YouTube
En ekspert giver nu en dybere indsigt i søvnen.

Lige nu læser andre også

Danskerne kæmper ofte med at lægge telefonen fra sig før sengetid, hvilket kan forstyrre nattesøvnen. Men er det virkelig den primære årsag til dårlig søvnkvalitet?

Dr. Karan Raj, som er ekspert inden for søvnforskning, har delt nogle overraskende oplysninger om, hvordan vores sengetid påvirker vores helbred.

Det skriver The Mirror.

"Hvad tid du vælger at gå i seng kan påvirke din søvnkvalitet, men det er mere nuanceret, end denne video antyder," forklarer Dr. Raj, der refererer til en viral TikTok-video, der påpeger, at det øger risikoen for alvorlige sygdomme markant.

Den omtalte video kan ses i bunden af artiklen.

Dr. Raj fortæller, at selvom vi ofte bekymrer os om det blå lys fra vores telefoner, så er det tidspunkt, vi vælger at gå i seng på, ligeså vigtigt.

Ifølge videoen, som han svarer på, kan det at holde sig vågen mellem klokken 22.00 og 04.00 øge risikoen for alvorlige helbredsproblemer som kræft og hjerte-kar-sygdomme, men Dr. Raj forklarer, at det er en anelse mere komplekst:

"Din søvn er opdelt i 90-minutters cyklusser, hvor din hjerne bevæger sig fra ikke-REM-søvn til REM-søvn," siger Dr. Raj.

REM står for Rapid Eye Movement, som på dansk betyder, at øjnene bevæger sig hurtigt. I denne søvnfase har du hurtige øjenbevægelser bag lukkede øjenlåg og øget hjerneaktivitet – og dermed også de mest intense drømme, skriver Mobler.dk.

Dr. Raj forklarer yderligere, at forholdet mellem ikke-REM og REM-søvn ændrer sig gennem natten. I de tidlige morgentimer får vi mere REM-søvn, siger han.

Selvom individuelle søvnmønstre varierer, tilpasser kroppen sig for at sikre en balance mellem ikke-REM og REM-søvn.

"Det er lige meget det nøjagtige tidspunkt, du går i seng... med en advarsel," siger Dr. Raj og advarer så mod at gå i seng meget sent, for eksempel klokken tre eller fire om morgenen, da dette kan føre til en søvn uden meget dyb søvn.

Manglen på dyb søvn kan gøre os mere uoplagte dagen efter.

Ved at tage Dr. Rajs råd til efterretning kan vi måske finde vejen til en bedre nattesøvn og dermed en sundere livsstil.

Den omtalte video kan ses herunder.

Anbefalet til dig