Meget få kender forskellen: Dette skal de to sider af sølvpapiret bruges til

Livsstil
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Kender du forskellen?

Lige nu læser andre også

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor sølvpapir har en skinnende side og en mat side?

Måske har du tænkt, at det bare var for udseendets skyld, men faktisk gemmer der sig lidt køkkenmagi i den lille detalje.

Det skriver mediet Herkkusuut.

Tyndt og robust

Det er ikke nogen hemmelighed, at der findes sølvpapir i stort set alle danske køkkener.

Selvom det er utrolig tyndt - kun omkring 0,1 mm - er det faktisk ganske robust.

Når sølvpapiret fremstilles, går det gennem en proces, der giver de to forskellige overflader - nemlig en blank og en mat.

Og nu kommer det, du måske ikke vidste, for overfladerne er ikke bare pynt.

En vigtig forskel

Den blanke side af folien reflekterer nemlig hele 88 procent af varmen, mens den matte side 'kun' reflekterer cirka 80 procent.

Ikke en kæmpe forskel, men absolut værd at tænke over, når du skal pakke din lækre aftensmad ind.

Vil du holde maden varm lidt længere, skal du sørge for, at den blanke side vender ind mod maden.

På den måde beholder du bedst muligt på varmen, så du kan imponere dine gæster med dampende varme retter - selv efter lidt ventetid.

Men lad os sige, du har lidt travlt og hurtigt vil have din mad ned i temperatur. Så skal du vende den matte side indad.

Den suger varmen bedre, og maden køler hurtigere af.

En lille bonus

Den blanke side har også en anden bonus. Den er nemlig glattere, og derfor er maden mindre tilbøjelig til at klistre fast.

Ud over at sølvpapiret holder maden saftig, beskytter det også mod udtørring og sikrer en jævn varmefordeling.

Kort sagt hjælper det med at gøre din mad til en endnu større succes, end den sikkert allerede var.

Så næste gang du hiver rullen med sølvpapiret frem fra skuffen, kan du med fordel overveje, om du skal benytte den blanke eller matte side.

Anbefalet til dig