Efter adskillige kundeklager over, at bunden af gryder og pander bliver beskadiget, når de bruges, har det franske mærke Le Creuset udsendt en advarsel til kunderne.
Det viser sig nemlig, at valget af madolie kan være årsagen til problemet.
Sådan skriver Daily Mail.
Undgå olivenolie
Olivenolie har et lavt røgpunkt, hvilket betyder, at den kan brænde hurtigere og give maden en skarp smag sammenlignet med olier som solsikke, avocado, raps, kokos, majs og sesam.
Efter at have skrevet til virksomheden fik en Le Creuset-kunde følgende at vide:
"Vi anbefaler at undgå at bruge olivenolie og anbefaler olier med et højere brændpunkt som rapsolie, kokosolie og solsikkeolie."
"Olivenolie har et meget lavt brændpunkt, og det kan danne en brunlig hinde på panden (brændt olie), hvilket skaber en barriere mellem maden og panden."
"Vi vil råde dig til, at du nu og da gnider madolie rundt om gryden og lader den stå, mens den ikke er i brug."
Lav mad med mindre olie
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Bakkes op af kok
Le Cruset er da heller ikke de eneste, der har udsendt en opfordring til kunderne.
Smeg har blandt andet anbefalet kunderne ikke at tillade olie at 'ryge eller brænde' og tilføjer, at mad kan tilberedes og steges i non-stick stegepander uden olie.
Ikke nok med at olivenolie kan ødelægger både gryder og pander, så kan det også forringe maden:
"Du bør aldrig lave mad med olivenolie. Det bør kun bruges til at færdiggøre en ret," lyder meldingen kok og forfatter Mark Greenaway.