Frosne pommes frites er ikke kun praktiske. Nogle kokke foretrækker faktisk deres smag og tekstur frem for friske pommes frites (så teknisk set er de frosne varianter ret gourmet, ikke?).
Ingen køkkenapparater er bedre til at give de gyldne stænger og både den perfekte sprødhed end en airfryer. Selvom det ville være dejligt blot at smide sine pommes frites i, indstille temperaturen og tiden og gå væk, ville det være en bjørnetjeneste for dine fritter - du skal nemlig huske at ryste kurven.
Dette trin er afgørende for at sikre, at de alle sammen bliver jævnt sprøde - især hvis de ikke ligger i ét lag (og vi forstår godt, hvis du laver flere portioner på én gang). Du bør ryste kurven mindst én gang halvvejs gennem tilberedningstiden eller bruge en tang til manuelt at vende dem, så dem i bunden ender på toppen.
Hvis du virkelig vil sikre, at hver enkelt pommes frites bliver perfekt tilberedt, kan du ryste eller vende dem flere gange undervejs.
Flere tips til jævnt tilberedte og sprøde pommes frites
Hvis du har en airfryer, der minder mere om en toaster, vil du ikke have en kurv at ryste - og det er helt fint. I stedet kan du sætte timeren på pause, trække bakken ud og bruge en tang til at vende fritterne, så dem i bunden flyttes op.
Hvis du laver en stor portion fritter til en familie eller fest, bør du undgå at overfylde kurven. Et par lag fritter er fint, hvis du husker at ryste kurven. Men undgå alligevel at fylde mere end 75 % af kurven. Ellers vil der ikke være nok overfladeeksponering til, at de bliver sprøde, og du bliver nødt til at lave dem i flere omgange.
Selvom du ikke behøver at drukne dem i olie, kan det at bruge en oliespray på overfladen af dine pommes frites hjælpe dem med at få en smuk gylden farve takket være Maillard-reaktionen, skriver Yahoo.
Det hjælper også med at få eventuelle ekstra krydderier til at hænge fast. Glem heller ikke at forvarme din airfryer - dine fritter skal ind i et opvarmet miljø med det samme.