Ikke i køleskabet eller på køkkenbordet: Sådan opbevarer du dine jordbær bedst

Af: Mie M.B

|

20/05/2025

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Undgå at smide halvdelen af bakken ud dagen efter

Lige nu læser andre også

Hvis du har smidt bær i skraldespanden én dag efter indkøb, er du ikke alene. Jordbær er lækre, men ekstremt sarte. Og de to mest populære opbevaringssteder – køleskabet og frugtkurven – er faktisk det værste, du kan byde dem. Det fortæller Inma.

Kulde og varme ødelægger smagen og teksturen

Jordbær er fyldt med C-vitamin og smag, men de har en fin overflade og højt vandindhold, som gør dem sårbare over for både fugt og temperaturudsving. Køleskabet virker oplagt, men den lave temperatur gør bærrene bløde og smagsløse. Frugtkurven er heller ikke sagen – den fremmer modning og mug. Ét dårligt bær kan desuden hurtigt sprede sig til resten.

Tricket: Beholder med papir og luft

Det bedste du kan gøre, er at lægge de uvaskede, tørre bær i et enkelt lag i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle i bunden. Låget må ikke lukkes helt – der skal være minimal luftcirkulation. Placer beholderen et mørkt, køligt sted som et køkkenskab. Temperaturen skal helst være mellem 12 og 15 grader – ikke iskold, men heller ikke lun.

Bonus: Giv dem et eddikebad

Vil du forlænge levetiden yderligere, så dyp bærrene hurtigt i en blanding af 1 del hvid eddike og 3 dele vand i 1-2 minutter. Tør dem grundigt bagefter. Eddiken slår bakterier ihjel og kan give dig 2-3 ekstra dage med friske bær.

Så længe kan de holde

Med den rette opbevaring holder jordbær sig friske i op til en uge. Det betyder færre spildte penge og flere muligheder for at nyde dem – som snack, i morgenmad eller i salater.

Anbefalet til dig