Når uroen udenfor fylder, søger mange danskere tryghed i noget, de selv kan styre. Og det gælder i høj grad også ferien.
Hos rejsearrangøren Sunweb vælger 77 procent af gæsterne denne sommer et all-inclusive hotel – en lille stigning i forhold til sidste år.
Det skriver de i en pressemeddelelse.
Konceptet har i årevis været på fremmarch, og ifølge Sunweb skyldes det især behovet for økonomisk kontrol.
Med ét samlet beløb er fly, hotel, mad, drikkevarer, snacks og underholdning inkluderet, og det gør det nemmere at slappe af fra dag ét.
"Siden all-inclusive konceptet for alvor begyndte at tage fart på bagkant af finanskrisen, er kurven gået kraftigt opad, og i en tid som nu, hvor verden buldrer lidt ekstra højt, er all-inclusive konceptet mere efterspurgt end nogensinde tidligere," siger Jan Lockhart, landechef i Sunweb Danmark og Sverige.
Hvor konceptet tidligere blev kritiseret for lav standard og monotoni, er billedet i dag ændret.
Forbrugerne er blevet mere bevidste, og hoteller med svingende kvalitet har haft svært ved at overleve.
Samtidig er samspillet med lokale restauranter blevet mere harmonisk, fordi mange all-inclusive-gæster stadig går ud og spiser enkelte aftener.
Konceptet tiltaler især børnefamilier, vennegrupper og flere generationer, der rejser sammen og har brug for overblik og enkelhed i planlægningen.
I lande som Tyrkiet og Egypten er andelen af all-inclusive hoteller tæt på 90 procent, mens den i Grækenland er langt lavere – her vælger mange stadig små, lokale spisesteder.