Bananer findes i mange køkkener og er en ideel snack eller hurtig morgenmad. Men opbevares de på den forkerte måde, kan det hurtigt gøre faste bananer til mos.
Selvom det virker logisk at opbevare bananer i en frugtskål, er det faktisk det værste sted at opbevare dem. At vide, hvor man skal opbevare dem, kan forlænge deres friskhed i flere uger. Det skriver det britiske medie Express.
Indtast din nummerplade i formularen fra Samlino herunder, så kan du hurtigt og nemt se om du kan spare penge på din bilforsikring. (Reklamelink)
De fleste frugter udsender ethylen, som er et plantehormon, der udløser modning. Når for meget frugt opbevares sammen, kan denne gas få alt til at modne hurtigt.
Bananer producerer meget ethylen, hvilket gør, at de ofte bliver dårlige først. De bør ikke opbevares med andre frugter, der er følsomme over for ethylen som æbler, avocadoer, meloner, ferskner og blommer.
Rachel Sherwood, kok og grundlægger af Impressions At Home, påstår, at det bedste sted at opbevare modne bananer er i køleskabet, da dette sænker produktionen af ethylen.
"Jo mere gul du ser, jo mere moden er bananen. Når bananer er modne, skal de placeres i grøntsagsskuffen i dit køleskab," sagde hun ifølge Express.
"Køleskabet opbremser modningsprocessen betydeligt, men stopper den ikke. Skrællen vil fortsætte med at blive brun, men frugten forbliver frisk og fast i en til to uger."
Der er en udbredt misforståelse om, at bananer ikke bør opbevares i køleskab, da kulden gør skrællen sort. Selvom skrællen kan ændre farve, forbliver frugten indeni gul og blød, hvilket gør den perfekt spiselig i længere tid.
Opbevar kun gule bananer i køleskabet, da grønne bananer ikke modnes ordentligt ved kolde temperaturer, hvilket fører til tab af smag.
"Grønne bananer er ikke helt modne og holder længst, når de modnes langsomt ved stuetemperatur på køkkenbordet," sagde Rachel.
"Du kan fremskynde processen ved at lægge dem i en brun papirpose og tilføje et æble eller en tomat for yderligere at fremskynde modningen."
Hvis du har en banan, der begynder at blive brun på køkkenbordet, kan den stadig placeres i køleskabet, fryses eller bruges til bananbrød. Men helt brune bananer bør ikke placeres i køleskabet, da skrællen vil blive moset og mindre appetitlig.
"Hvis bananen har mere brun eller sort end gul skræl, er den overmoden og kan stadig bruges til bagning," sagde kokken.
Den bedste måde at opbevare bananer på er derfor først at holde dem ved stuetemperatur på køkkenbordet væk fra frugtskålen, når de er grønne. Derefter bør du placere dem i køleskabet, når de bliver gule for at holde dem friske i to uger længere.