16 virksomheder dømt: Tvang jobsøgende kvinder til at tage graviditetstest

Af: Liva H.

|

26/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis de var gravide, ville de desuden ikke ansætte dem.

Lige nu læser andre også

I Tongzhou-distriktet i Nantong, Jiangsu-provinsen, i 'kina vakte 16 virksomheder opsigt med deres usædvanlige krav i ansættelsesprocessen.

Normalt ville en ansøgning og et CV være tilstrækkeligt, og i visse tilfælde kunne en arbejdsrelateret opgave eller en personlighedstest blive anmodet. Men disse virksomheder havde indført en langt mere kontroversiel praksis, som kun kom dem til fordel.,

De forlangte, nemlig at de jobsøgende kvinderne gennemgik en graviditetstest, før de blev ansat. Det tiltag var angiveligt fordi at virksomhederne ønskede at undgå omkostningerne ved barselsorlov og det potentielle fravær af deres medarbejdere.

Men den gik altså ikke.

Det skriver CNN .

Denne kontroversielle ansættelsespraksis blev offentligt kendt efter en anonym kilde afslørede den, hvilket førte til en retssag som understregede at der var flere ulovlige aspekter i denne handling. Retten afgjorde nemlig, at den var i strid med kvinders ret til lige jobmuligheder. Undersøgelsen afslørede også, at disse virksomheder udførte graviditetstests uden kvindernes skriftlige samtykke og endda afviste virksomhederne mindst én kvinde på grund af hendes graviditet. Det kom frem, at to hospitaler og et fysisk undersøgelsescenter udførte i alt 168 graviditetstests for disse virksomheder. Denne metode blev altså flittigt anvendt af virksomhederne.

De fleste kvinder blev dog ikke informeret skriftligt om testene; de modtog kun verbale henvisninger. I ét af tilfældene blev en kvinde, der var et par måneder henne i sin graviditet, ikke ansat på grund af sin graviditet. Efter at virksomhedernes ulovlige ansættelsespraksis kom frem, blev hun dog ansat af virksomheden, som også tilbød hende en kompensation og en undskyldning for diskriminering.

"Beviserne viser tydeligt, at graviditetstestene blev krævet af disse virksomheder, og det krænkede kvinders rettigheder til lige arbejdsmuligheder," konkluderede anklagerne, som var godt tilfredse med udfaldet af sagen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig