Når vi rammer foråret skal årsopgørelsen tjekkes efter, og fremadrettet vil der være noget som danskerne skal være ekstra opmærksomme på - nemlig at der er lavet en stor ændring i indberetningen af det populære befordringsfradrag. Det skriver Finans.dk.
Befordringsfradrag - også kaldet kørselsfradrag, kan man benytte hvis man har mere end 24 kilometer i alt, til og fra sit arbejde. Det er alle transportmidler som giver udløser fradraget, så ligegyldigt om du tager din bil, bus, tog, samkørsel eller andet, så får du fradraget. Man skal dog være opmærksom på, at fradraget kun gælder for de dage man rent faktisk møder ind på arbejdspladsen og arbejder. Hvis man arbejder hjemmefra gælder det nemlig ikke for den dag, hvor du ikke fysisk møder op på din arbejdsplads.
Sådan som reglerne er lige nu, er det arbejdspladsen som indberetter om en medarbejder er mødt ind på arbejde, samme sted hver dag. Men nu fremgår det at der er en ændring i skatteindberetningsbekendtgørelsen,som netop er blevet sendt i høring.
Nu skal du selv beregne det
Fremover er det nemlig medarbejderen selv, som skal sørge for at håndtere fradraget.
På nuværende tidspunkt bruger skattemyndighederne arbejdsgivernes oplysninger til at beregne befordringsfradraget og få det fortrykt på årsopgørelsen. Dermed vil mange danskere ifølge et notat, få fortrykt et forkert befordringsfradrag, hvis reglerne omkring det ikke bliver ændret.
Årsagen er, at et stort antal danskere har arbejdet hjemme, under corona-pandemien. Det forventes også at der fremadrettet vil være mange som generelt arbejder mere hjemmefra, på grund af den generelt positive tilgang til muligheden for hjemmearbejde.
Til marts vil befordringsfradraget derfor ikke længere være fortrykt på årsopgørelsen og man skal dermed selv beregne det og sætte det ind.
Skattestyrelsen vil i forbindelse med ændringen sikre at beregningsmodulet til befordringsfradrag på TastSelv, samt vejledningen herunder bliver forbedret.
Befordringsfradraget er det mest benyttede fradrag. I Indkomståret 2019, fik ca. 360.000 danskere fortrykt deres befordringsfradrag. Heraf ændrede omkring 63.000 danskere efterfølgende i det fortrykte befordringsfradrag.
»Hvis folk ikke selv sætter det ind, får de en klækkelig restskat,« siger Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i revisionshuset BDO.