Afsløret af TV2-dokumentar: Byggegigant suspenderer nu topchefen

Af: Liva Høyberg

|

28/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Afsløringer fra Tv2 dokumentaren' Den sorte svane' får nu konsekvenser.

Mest læste i dag

TV2, som står bag dokumentaren 'Den sorte svane', afslører et kriminelt samarbejde mellem bander og advokater.

Dokumentaren afslører også detaljer om hvidvask og svindel.

Men dette får nu konsekvenser for de involverede.

Det skriver Se og hør

Efter at dokumentaren "Den sorte svane" blev udsendt, har ejendomsselskabet 1927 i Aarhus, som er kendt for at udvikle markedstilpassede arealer og ejendomsprojekter, valgt både at suspendere og politianmelde en af deres egne ejendomsudviklere og partnere i virksomheden.

Han var blandt andet ansvarlig for et projekt på Vallensbæk Strand, hvor jorden var stærkt forurenet.

TV2-dokumentaren afslørede, at han samarbejdede med rockere for at bortskaffe og omplacere den forurenede jord til et landbrugsareal. Dette var angiveligt aftalt med landmanden, der for denne aftale modtog penge under bordet.

Ifølge TV2 afviser den nu suspenderede partner, at udtalelserne i dokumentaren er sande. Han påstår, at udsagnene kun blev fremsat for at imponere, da journalisten var en "pæn pige".

Udtrådt af otte selskaber

Ifølge Finans viser det fra CVR-registret, at den suspenderede partner er trådt ud af bestyrelsen i i alt otte selskaber, som alle har forbindelse til 1927 Estate.

Håndteret korrekt

Ifølge 1927 Estate har selskabet dokumentation for, at den forurenede jord fra projektet i Vallensbæk er blevet håndteret korrekt. Dette strider dog imod de emails, der er sendt fra en tilsynsførende ved det rådgivende ingeniørfirma Cowi, som beskriver processen som "ikke lovlig".

Derfor har Cowi selv indledt en intern undersøgelse for at klarlægge forløbet, da Cowi nu ufrivilligt er blevet involveret i sagen.

1927 Estate har også hyret eksterne eksperter til at undersøge sagen omkring det forurenede jord. Dette arbejde er overdraget til Rambøll.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig