Den kinesiske shopping app Temu har taget både internettet og forbrugere med storm.
Deres ultra-billige produkter er populære blandt mange, men de billige produkter kommer ikke af sig selv.
Temu har som virksomhed længe været genstand for kritik, blandt andet for deres medarbejderes arbejdsforhold.
Derudover er der også rejst spørgsmål om deres tilgang til brugernes datasikkerhed - noget som for tiden fylder meget hos forbrugerne.
Det skriver det svenske medie dagensps.
Den amerikanske stat Arkansas' justitsminister Tim Griffin hævder, at appen tjener penge på brugerdata uden tilladelse.
Ifølge en nylig retssag med staten giver Temus design ubegrænset adgang til brugerens telefonoperativsystem, herunder kamera, placering, kontakter og beskeder.
"Temu er designet til at gøre denne adgang uopdagelig, selv af sofistikerede brugere," udtaler Griffin. Han frygter, at Temu kan sælge disse data til tredjeparter og understreger risikoen for, at data kan blive delt med den kinesiske regering på grund af kinesiske love.
Firma menes at udgøre sikkerhedsrisiko
En rapport fra Grizzly Research beskriver PDD Holdings, der ejer Temu, som et "svigagtigt firma" og hævder, at appen udgør en sikkerhedstrussel mod USA.
Griffin påstår, at Temu lokker brugere med nedsatte varer, men at varerne ofte er af lav kvalitet. "Temus mål er at stjæle data," siger han og håber, at en jury vil finde appens metoder ulovlige under Arkansas lovgivning.
Temu blev grundlagt af en tidligere Google-medarbejder og er ejet af PDD Holdings, der har flyttet sit hovedkvarter til Irland efter at være blevet udsat for sikkerhedsproblemer. Trods dette fortsætter størstedelen af deres aktiviteter i Kina, hvilket ifølge Griffin stadig udgør en risiko.
Den kinesiske app Pinduoduo, som Temus platform er baseret på, har tidligere været i søgelyset for privatlivs- og sikkerhedsrisici. Forskere har opdaget, at Pinduoduo kunne overvåge aktiviteter på andre apps, læse beskeder og ændre indstillinger.