Frank Erichsen får mange mails. I en travl hverdag er det ikke dem alle, han når at læse, lige når de tikker ind. Men et telefonopkald fra en FN-medarbejder fra Nairobi gjorde ham opmærksom på, at han skulle læse den mail fra ham med det samme. Det fortæller DR i en presseemddelelse.
Det var en af de henvendelser, man ikke får hver dag – nemlig en invitation til at være rådgiver for FN. Her havde man nemlig ad kringlede omveje set DR-serien 'Giv os naturen tilbage' med Frank Erichsen - ligesom Kastaniegaardens formidlingsarbejde og programmerne ’Bonderøven’, der bliver vist i hele Norden, var blevet bemærket.
FN’s arbejde med genopbygningen af økosystemer i årene 2021-2030 er blandt andet at give plads til ny vild natur - svarende til et areal på størrelse med Kina.
Allerede i midten af juni finder den første miljøkonference sted med deltagelse af Frank Erichsen og de øvrige medlemmer af det nyudnævnte advisory board. Her vil målene for FN’s arbejde med naturrestaurering blive annonceret.
"Det er en stor ære, at FN vil gøre brug af den viden og erfaring, jeg har opbygget gennem årene om naturens livsbetingelser. Biodiversitetskrisen er alvorlig og forudsætningen for, at vi kan komme krisen til livs, er at finde en måde at sameksistere på arterne imellem. Jeg ser frem til at dele ud af mine erfaringer og udveksle viden og ideer med repræsentanterne fra de andre lande. Det er yderst motiverende og et stort ansvar at bidrage til at fremme naturens vilkår – ikke bare i Danmark, men i hele verden,! siger han.
Ny sæson på vej
Som en del af naturtemaet i 2020 så DR nærmere på de udfordringer, som truer naturen, og hvad man selv kan gøre for at give naturen bedre overlevelseschancer – blandt andet i Hjørring Kommune. Her ønskede man at gøre op med vanetænkningen og genskabe 'den vilde natur'.
Produktionen af en ny sæson af ’Giv os naturen tilbage’ med Frank Erichsen i front har været i gang i mange måneder.I et samarbejde mellem kommunen og Frank Erichsen fik familier, erhvervsliv og landbrug igangsat tiltag, der ændrede naturens vilkår – blandt andet ved at sætte parker, grøftekanter, rundkørsler, græsplæner omkring byens institutioner og store landområder i spil.
"Efter de mange positive resultater, der blev skabt i Hjørring, har flere kommuner og staten fulgt efter med en lang række initiativer, der genskaber den vilde natur. Produktionen af en ny sæson af ’Giv os naturen tilbage’ med Frank Erichsen i front har været i gang i mange måneder. Denne gang udvides projektet til at omfatte hele Danmark, hvor DR følger arbejdet med at genskabe den vilde natur ved jernbaneoverskæringer, motorvejsstrækninger, herregårde, kirkegårde mv. på tværs af landets kommuner," siger redaktør i DR Medier Erling Groth.
Det advisory board som Frank Erichsen er medlem af er en del af arbejdet med FN’s erklærede mål: De Forenede Nationers årti for genopbygningen af økosystemer, oplyses det i pressemeddelelsen.