Læs også: Fra X Factor til Folketinget: X Factor-deltager springer ud som...
Derfor tages der nu alternative midler i brug, og der er indkøbt svømmebriller til at beskytte sundhedspersonalets øjne. Smitten er nemlig særligt effektiv i øjenområdet, som er meget udsat.
Mangler mundbund og ansigtsvesir
Hos Region Syddanmark har de store problemer med at skaffe mundbund og ansigtsvesir til at beskytte sundhedspersonalet mod coronavirus, derfor har de hos regionen købt svømmebiller til formålet. I hvert fald til beskyttelse af øjnene. Det skriver Jyllands-Posten.
”Vi må tænke alternativt og kigge andre steder hen. Vi har for eksempel købt en masse svømmebriller, og vi har også kig på fyrværkeribriller som alternativer til de mere klassiske visirer,” fortæller direktør for Region Syddanmark Kurt Espersen til Jyllands-Posten.
Smitter gennem slimhinder
Grunden til at dykkerbrillerne er nødvendige er, at coronavirus ikke kun smitter gennem munden. Den kan komme ind i kroppen gennem alle slimhinder. Derfor er både mund, næse og øjne udsatte områder, som skal beskyttes. Især når man som sundhedspersonale er ekstra udsat.
Det er både hos sundhedsvæsnet og i ældreplejen der er mangel på værnemidler. Derfor er det meget positivt, at der kan findes alternativer.
Skal spare
Lægemiddelstyrelsen var i weekenden ude med en opfordring til alle landets hospitaler om at spare på værnemidler – både håndsprit og ansigtsmasker.
Og det er også billedet man ser over hele landet – og resten af verden for den sags skyld. Der er mangel på værnemidler, og derfor skal der spares. Lægerne skal dog ikke gå på kompromis med hverken patienterne eller medarbejdernes sikkerhed. Det fortæller Stephanie Lose der er formand for Danske Regioner til Jyllands-Posten.
Mandag kom det frem, at en del af Danmarks industri vil blive omstillet, så de i stedet skulle producere værnemidler.
”Vi er i fuld gang med at trykke virksomheder blidt på maven og skubbe døre ind, så vi kan få en national produktion i gang af nogle af de værnemidler, vi mangler i øjeblikket, fortæller Thomas Senderovitz der er direktør i Lægemiddelstyrelsen til Jyllands-Posten.
Til at starte med er det kun øjnene der er fundet alternative beskyttelse til.
Læs også: DMI: Vi troede det var forår, men nu kommer sneen