Danmark mangler værnemidler: Indkøber dykkerbriller til at beskytte sundhedspersonale

Nyheder
Dykkerbriller er ikke kun effektive, hvis du skal se smukke fisk under havets overflade. Nu bruges de også i kampen mod coronavirus. Dette er et modelfoto af to dykkere. Foto: Shutterstock.
Der er lige nu stor mangel på værnemidler i Danmark. På de danske sygehuse er de en nødvendighed, for ellers bliver det svært at beskytte vores sundhedspersonale, som hver dag skal være i nærheden af coronasmittede patienter.

Mest læste i dag

 

 

Læs også: Fra X Factor til Folketinget: X Factor-deltager springer ud som...

 

Derfor tages der nu alternative midler i brug, og der er indkøbt svømmebriller til at beskytte sundhedspersonalets øjne. Smitten er nemlig særligt effektiv i øjenområdet, som er meget udsat.

Mangler mundbund og ansigtsvesir  

Hos Region Syddanmark har de store problemer med at skaffe mundbund og ansigtsvesir til at beskytte sundhedspersonalet mod coronavirus, derfor har de hos regionen købt svømmebiller til formålet. I hvert fald til beskyttelse af øjnene. Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi må tænke alternativt og kigge andre steder hen. Vi har for eksempel købt en masse svømmebriller, og vi har også kig på fyrværkeribriller som alternativer til de mere klassiske visirer,” fortæller direktør for Region Syddanmark Kurt Espersen til Jyllands-Posten.

Smitter gennem slimhinder

Grunden til at dykkerbrillerne er nødvendige er, at coronavirus ikke kun smitter gennem munden. Den kan komme ind i kroppen gennem alle slimhinder. Derfor er både mund, næse og øjne udsatte områder, som skal beskyttes. Især når man som sundhedspersonale er ekstra udsat.

Det er både hos sundhedsvæsnet og i ældreplejen der er mangel på værnemidler. Derfor er det meget positivt, at der kan findes alternativer.

Skal spare

Lægemiddelstyrelsen var i weekenden ude med en opfordring til alle landets hospitaler om at spare på værnemidler – både håndsprit og ansigtsmasker.

Og det er også billedet man ser over hele landet – og resten af verden for den sags skyld. Der er mangel på værnemidler, og derfor skal der spares. Lægerne skal dog ikke gå på kompromis med hverken patienterne eller medarbejdernes sikkerhed. Det fortæller Stephanie Lose der er formand for Danske Regioner til Jyllands-Posten.

Mandag kom det frem, at en del af Danmarks industri vil blive omstillet, så de i stedet skulle producere værnemidler.

”Vi er i fuld gang med at trykke virksomheder blidt på maven og skubbe døre ind, så vi kan få en national produktion i gang af nogle af de værnemidler, vi mangler i øjeblikket, fortæller Thomas Senderovitz der er direktør i Lægemiddelstyrelsen til Jyllands-Posten.

Til at starte med er det kun øjnene der er fundet alternative beskyttelse til.

 

 

Læs også: DMI: Vi troede det var forår, men nu kommer sneen

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig