Derfor bør du aldrig oplade din mobiltelefon via lufthavnens stikkontakter

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At investere i en powerbank er ikke nogen dum beslutning.

Mest læste i dag

Når vi sidder i en lufthavn, og vores fly er forsinket, er der ikke meget andet at give sig til og finde sin smartphone frem og sidde lidt med den.

Hvis flyet er meget forsinket, kan mobiltelefonen ende med at løbe tør for strøm, og så er den mest naturlige reaktion at gå på jagt efter en stikkontakt, hvor man kan få den fyldt op igen.

Det skal man dog passe på med, lyder det fra sikkerhedseksperten, Jae Ro.

Sådan skriver Sosialnytt.

"Disse porte (åbne USB-porte, red.) kan manipuleres for at installere malware på din mobil. Det er ikke sikkert, at man opdager malware, men det kan stille og roligt stjæle følsomme oplysninger som adgangskoder og bankoplysninger," siger eksperten.

Derudover er der også risiko for 'juice jacking'.

Det begreb dækker over, når der er blevet installeret skadelig software gennem en USB-port, som sender dine personlige data og adgangskoder direkte til en kriminel hacker, når du sætter din telefon til opladning.

"Når du bliver smittet, bliver din telefon sårbar ikke kun i lufthavnen, men hvor end du er."

Til slut advarer eksperten om, at opladning via USB-porte i lufthavnen kan føre til dataeksponering - og faktisk gælder det også, selvom ladestationen ikke er kompromitteret:

"Ladestationer kan overføre både data og strøm. Mens nogle telefoner beder brugerne om at vælge mellem 'kun opladning' og 'filoverførselstilstand', omgås det ofte med ladestationer. Som følge heraf kan din enhed være sårbar over for dataeksponering. Disse stjålne data kan senere bruges til identitetstyveri eller sælges på 'the dark web'", lyder det.

Så næste gang du sidder fast i en lufthavn og overvejer at oplade din telefon gennem en åben USB-port, kan det være værd at overveje disse risici.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig