Det var det: Politiet forbyder Bandidos

Af: Liva Høyberg

|

22/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forbudssagen der har været siden april giver nu et forbud mod rockergruppen Bandidos MC i Danmark.

Mest læste i dag

Politiet har besluttet at nedlægge et forbud mod rockergruppen Bandidos MC i Danmark.

Denne melding kommer fra klubbens forsvarer Michael Juul Eriksen.

Det skriver Tv2 Øst

I begyndelsen af april annoncerede justitsministeren, at der nu var indledt en forbudssag mod rockergruppen Bandidos, som ville få mulighed for at fremføre indsigelser inden for en fastsat frist.

Disse indsigelser blev sendt af rockergruppens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, til politiet den 6. maj 2024.

Retten tager stilling

Forbuddet er i øjeblikket midlertidigt, da det er retten i Helsingør, der skal afgøre, om det er i strid med Grundloven at opløse Bandidos.

Hvis retten i Helsingør godkender foranstaltningen, vil det fremover være ulovligt at optræde i det offentlige rum med rygmærker og andre kendetegn fra rockergruppen.

Briefing

I dag, onsdag klokken 10, vil der blive afholdt en briefing for pressen, hvor National Enhed for Særlig Kriminalitet vil orientere om udviklingen i forbudssagen.

Hvad er Bandidos MC Danmark?

Bandidos MC (Motorcycle Club) er en international motorcykelklub, der blev stiftet i 1966 i Texas, USA. Klubben er kendt for at være en del af det, der ofte betegnes som "outlaw motorcycle gangs" eller 1%-klubber, hvilket henviser til en påstået udtalelse fra American Motorcyclist Association (AMA), der sagde, at 99% af motorcyklister er lovlydige, mens den sidste 1% betegnes som 'lovbrydere'.

Bandidos kom til Danmark i begyndelsen af 1990'erne og har siden haft flere afdelinger eller "chaptere" spredt rundt om i landet.

Klubben i Danmark har været involveret i forskellige former for kriminalitet, herunder narkotikahandel, vold og våbenkriminalitet. Det har ført til flere konflikter med andre motorcykelklubber, mest markant under den såkaldte "Nordiske Rockerkrig" i 1990'erne, hvor Bandidos og Hells Angels var de primære antagonister.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig