DMI kigger i krystalkuglen: Her melder de om sol, tørvejr og 22 grader

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har en glædelig nyhed til de solglade danskere.

Mest læste i dag

Danskerne nyder i disse dage en lille forsmag på sommeren. Man skal dog passe på med at vænne sig for meget til varme temperaturer og solskin, da det snart bliver koldere igen.

Der er dog ingen grund til at hænge med mulen. Ifølge DMI's seneste månedsprognose vender de lune grader nemlig tilbage inden længe, og det ser ud til, at de bringer både sol og tørvejr med sig.

Omskifteligt vejr

Inden det lune vejr melder sin ankomst, skal en periode med omskifteligt vejr overstås. I uge 19, som strækker fra fra 6. - 12. maj, vil højtryk over Norden blive udfordret af lavtryk fra sydvest.

Det fører til flere dage med skyet og til tider regnfuldt vejr, inden et højtryk igen bringer sol og tørre forhold til det lille land, der bugter sig i bakkedal.

Temperaturerne vil i uge 19 variere fra 10 til 17 grader i dagtimerne. Nedbørsmængderne kan variere betydeligt, men forventes at ligge fra normalen op til væsentligt over det sædvanlige, især i landets vestlige og nordlige dele.

Uge 20 ser ud til at fortsætte i samme fodspor, og her vil de danske borgere primært opleve ustabile vejrforhold med enkelte tørvejrsdage.

Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 12 og 18 grader, mens natten ser ud til at blive relativt mild med temperaturer fra 5 til 10 grader. Nedbørsmængderne for denne periode vil sandsynligvis også ligge lidt over det normale.

22 grader og sol

Når vi rammer slutningen af maj måned, bliver det sjovt at opholde sig udendørs. Prognoser tyder på, at et højtryk kan bygge sig op over Norden og Nordøsteuropa, hvilket ville medføre flere tørre og solrige dage.

Derudover ser det ud til, at temperaturen vil snige sig op omkring 22 grader, hvorfor der er god grund til at glæde sig. Nattetemperaturerne vil sandsynligvis befinde sig mellem 5 og 12 grader, og nedbørsmængderne forventes at ligge omkring det normale.

Om DMI's glædelige melding bliver en realitet, må tiden vise.

Anbefalet til dig