DMI med dyster sommerprognose: Det har vi i vente

Af: Liva Høyberg

|

06/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI melder ud

Mest læste i dag

Hvis du spotter en solstråle eller dagene byder på, hvad der ser ud til et par timers sol, så er det bare med at suge det til sig. For det er netop i disse øjeblikke, du skal slå til.

...Før det er for sent

Det skriver Ekstra bladet og Tv2

Mange vil sandsynligvis savne det vejr, vi oplevede for nogle uger siden, som mange håbede var en forsmag på den perfekte danske sommer.

Desværre tyder intet på, at dette vejr vil vende tilbage foreløbigt.

DMI melder om solrige perioder i morgentimerne i Østjylland og på Sjælland. Men lad dig ikke narre. Skyer og regnbyger er også på vej – så forvent regn.

Især i de vestlige og sydlige dele af Jylland samt på Fyn vil man hurtigt mærke de byger, der forventes at komme sporadisk.

"Det ser kedeligt ud. Der er lidt sol tidligt på dagen, men bygerne er allerede på vej ind over Jylland og Fyn og breder sig til Sjælland i løbet af formiddagen," udtaler den vagthavende meteorolog ved DMI.

Man kan forvente en let til frisk vind samt kraftige byger med torden og hagl flere steder, og temperaturerne vil ligge på omkring 13-16 grader.

I aftentimerne vil bygerne aftage, og mange steder klarer det op, hvilket fører til en solrig afslutning på dagen.

Den kommende nat bliver desuden ret kølig, med temperaturer der falder ned til kun to grader i det østlige Jylland.

Disse vejrforhold er ikke just ideelle for sommerfornemmelsen.

Dog er der én undtagelse.

På Bornholm, som med rette er kendt som 'solskinøen', forventes der solskin med mulighed for en enkelt byge, men ikke mere end det.

Så ønsker man at tilbringe sommeren i det danske og samtidig undgå de mange byger, kan man med fordel overveje Bornholm.

Anbefalet til dig