DMI med ny januarprognose: Der kan komme sne

15/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DMI er klar med en ny prognose for resten af januar, og det bliver mere mildt, end de havde regnet med. Dog kan der komme enkelte dage, hvor der vil falde sne.

Mest læste i dag

DMI havde i går udsendt en kategori 1-varsel for voldsomt vejr, og det var til at forstå.

Ud på aftenen kunne de fleste danskere bemærke, at det kraftige lavtryk pludselig havde ramt landet, og det bragt kraftig regn og blæst af stormstyrke med sig.

Værst gik det ud over Vestkysten, hvor de fik forhøjet vandstand med helt op til 2.5-3.0 meter over den normale vandstand.

I dag er det dog allerede mildt og roligt igen, og sådan kommer det faktisk til at blive i det meste af januar, sådan lyder det fra DMI, der er klar med en ny månedsprognose.

Vejret i januar

I den nye prognose melder DMI, at vi kommer mildt fra start i den sidste halvdel af januar, og vejret kommer ikke til at byde på større variationer i forhold til, hvad vi har set de seneste uger.

Vejret bliver altså overvejende mildt, ustadigt og blæsende. Det bliver kun afbrudt af korte perioder med koldere vejr, hvor der enkelte dage kan komme vinterligt vejr.

Det er DMI-sprog for sne.

Hvornår det helt præcist bliver, kan DMI ikke meddele. De skriver nemlig både, at der kan komme lokale hvide byer i løbet af uge fre, men også, at der kan komme en vinterstorm i uge 5.

Det lyder dog meget positivt, at vi får en mild januar, hvor der i morgen er mulighed for at slå varmerekord netop for januar.

 

Anbefalet til dig