DMI melder voldsom varme på vej: Her bliver der 45 grader

07/07/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Mens de seneste dage har budt på køligt og ustadigt sommervejr i Danmark, så er det ikke over alt, at der er mangel på varme.

Mest læste i dag

Mens de meteorologiske sommerdage lader sig vente herhjemme, så er der fortsat varme andre steder i Europa. I de kommende dage ventes temperaturer mellem 16 og 21 grader, men rejser vi bare en anelse sydpå, ventes temperaturer op nær - og hold nu fast - 45 grader.

Det skriver Dagens.dk.

Fra klassisk dansk sommervejr til voldsom spansk hede, sådan lyder meteorologens kommentar.

Ifølge DMI vil der fra weekenden og frem blive stegende hedt i store dele af Portugal og Spanien. Her ventes temperaturer over 40 grader, mens der nogle dage vil blive over 45 grader, og ikke en dråbe regn.

Samtidig ventes der ikke en dråbe regn, så det kan blive en hed fornøjelse.

Omvendt vil temperaturen falde i Danmark. I dag ventes mellem 17 og 21 grader, inden vi lørdag kan få temperaturer helt ned til mellem 15 og 18 grader. Vi skal altså kigge langt efter flere meteorologiske sommerdage, som er defineret ved, at der mindst et sted i landet måles over 25 grader.

Søndag vil temperaturen dog stige en smule, da vi kan forvente op mod 21 grader.

Til fælles for de fleste af dagene er, at der vil være køligt sommervejr med byger her og der, og det bliver også temmelig blæsende. I næste uge vil et højtryk stabiliserer vejr, og vi kan derfor forvente, at der vil komme tørvejr og mere sol.

Anbefalet til dig