Efter TV2 afsløring af hvidvask på kendt natklub: Nu er hotelkonge færdig

Af: Liva H.

|

04/06/2024

Nyheder
Foto: Google maps
Foto: Google maps
Det er som en skruen uden ende.

Lige nu læser andre også

TV 2's dokumentarserie 'Den sorte svane' har rystet Danmark og dets borgere. Det var ligesom et tæppe, der pludselig bliver trukket væk og efterlod store spørgsmål og mistro til hinanden og det samfund vi lever i.

Selvom de fleste er bevidste om og anerkender, at samfundet står over for forskellige udfordringer, som kræver løbende tilpasning og indsats for at forbedre hverdagen, har det nok overrasket mange, at skattesvindel kunne være så velorganiseret og kompleks. Man må undre sig over, hvordan det er muligt, at den kriminelle underverden i samarbejde med magtfulde individer kan udnytte det danske system til at hvidvaske milliarder.

Disse penge, som staten mangler, kunne have gjort en betydelig forskel for den almindelige borger i et 'udsultet' system.

Det synes at være en uendelig række af afsløringer, der fortsætter med at komme frem, én efter én, og det er ikke forbi endnu.

Det skriver Ekstra bladet

For Birger Arp-Hansen tegner tiden sig vanskelig i øjeblikket.

Forleden valgte han at fratræde sin position i bestyrelsen for sin egen hotelvirksomhed, Arp-Hansen Hotel Group, og nu har han også valgt at trække sig fra endnu en virksomhed ved at sælge sine ejerandele i den københavnske natklub Museo.

Ifølge et nyhedsindslag fra Finans, baseret på en pressemeddelelse fra Birger Arp-Hansens firma B. Arp-Hansen Holding, er beslutningen om at sælge uafhængig af yderligere kontroverser.

TV 2-dokumentaren ' Den sorte svane' har afsløret, at flere natklubber i København, herunder Søpavillonen og Museo, hvor Arp-Hansen har ejerinteresser, har været involveret i hvidvaskningsaktiviteter via faktureringer fra såkaldte 'vagtfirmaer'.

Pressemeddelelsen fastslår dog, at hans salg af ejerandele ikke skal tolkes som en reaktion på konflikten mellem TV 2 og Museo efter dokumentarserien.

Økonomisk set står Birger Arp-Hansen dog ikke til at opleve nogen markant nedgang, idet det nyeste regnskab fra hans virksomhed, B. Arp-Hansen Holding, viser en egenkapital på hele 1,5 milliarder.

Anbefalet til dig