Det er ikke gået nogens næse forbi, at ejendomsvurderinger har forårsaget en masse postyr.
Erik Rosenkrantz, der er partner i CDM A/S, som beskæftiger sig med optimering af IT-processer, peger på, at Vurderingsstyrelsen aldrig kommer til at ramme plet i forhold til at vurdere boliger i landets yderste områder.
Det skriver Ekstra Bladet.
For omtrent 13 år siden begyndte CDM at finde på en måde at vurdere ejendomme på, og her kunne de efter kort tid konstatere, at det var en umulig opgave i områder, hvor meget få huse blev solgt.
Erik Rosenkrantz har en klar løsning på, hvordan man løser dette - og den er, at visse boligejere skal fritages fra boligskatten:
“Det, vi foreslog allerede dengang, var, at alle der bor i yderområder, ikke skal betale skat. Hvis du ser på de samlede indtægter, du ville få i skat, så kommer 90% fra de større byer, så du mister 10%”, siger han til Ekstra Bladet.
Derefter påpeger han, at det ville kunne svare sig, da man ville spare en ‘fire milliarder’ kroner samt en masse ‘hovedpine’.
Ikke første gang
Det er absolut ikke første gang, at Erik Rosenkrantz er ude med riven i forhold til den model, der i dag benyttes til at vurdere ejendomme:
“Vi har haft syv skatteministre, og vi har sagt, at det her kommer ikke til at fungere. De kommer aldrig til at løse det, fordi der ikke er nogen handler. Når der ikke bliver solgt nok ejendomme i området, kan computeren ikke regne prisen korrekt ud”, udtaler han til avisen.
CDM A/S har udviklet deres egen ejendomsvurderingsmodel, som kan hjælpe boligejere med at finde ud af, om de er berettigede til at klage over deres vurdering.
På myhouse.dk kan brugere indtaste deres adresse og få tre vurderinger: CDM's, DinGeo's og Vurderingsstyrelsens.
Hvis Vurderingsstyrelsens vurdering afviger markant, kan det være grund til klage, da CDM's model anses for at være mere præcis ifølge Erik Rosenkrantz.