Elon Musk: Kendt malariamedicin kan være svaret på coronaproblemet

17/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Elon Musk mener, at en kendt malariamedicin er svaret på coronaproblemet: Foto: Shutterstock
Hele verdenen leder efter svar på coronavirussen og selvom der er fremskridt at spore mange steder på Jorden, så er der ikke helt enslydende svar i forhold til, om der reelt set findes medicin på markedet, der har en effekt. Nu blander den verdenskendte iværksætter Elon Musk sig i debatten.

Mest læste i dag

Allerede i starten af marts var der skriverier i Danmark om en kendt malariamedicin kalder klorokin. Her var den danske læge Stig Ekkert ude med et forslag om at benytte klorokin som behandling til coronasmittede. Den melding fik han drøje hug for af Lægemiddelstyrelsen.

Det viser sig dog, at medicinen har en eller anden effekt. I går kunne et australsk forskerhold melde ud, at de kunne påvise positive resultater i de første tests, når de blandede klorokinen med en HIV-medicin. 

I dag blandede den kendte iværksætter Elon Musk sig i debatten. Elon Musk er mest kendt for at grundlægge Tesla, men han har tilsyneladende også en holdning i forhold til coronavirussen. 

Elon Musk henviser i et tweet til klorikin som værende en mulig løsning på corina. "Måske er det værd at overveje klorokin til C19," skriver den verdensberømte iværksætter på sin twitter-konto. Han henviser til en rapport, der er skrevet af Dr. Thomas R. Broker fra Stanford University School of Medicine og dennes kolleger. Rapporten blev offentliggjort den 13. marts og har undersøgt de retningslinjer, der er blevet udstedt af Kina og Sydkorea og som har påvist effekten af ​​klorokin som et middel til at slå coronavirussen ned. Senere ændrede han sit tweet til at indeholde hydroklorokin i stedet for.

Klorokin er et lægemiddel, der bruges til at forebygge og behandle malaria i de dele af verden, hvor den malaria er livstruende. Det er et medikament, der har været brugt siden 1945 og kan derfor tages i brug uden andre kliniske tests. 

”Nylige retningslinjer fra Sydkorea og Kina rapporterer, at klorokin er en effektiv behandling mod Covid-19," konkluderes der i rapporten.

”Brug af klorokin (tabletter) viser gunstige resultater hos mennesker inficeret med Coronavirus, herunder hurtigere bedringstid og kortere ophold på hospitalet."

De danske myndigheder har endnu ikke forholdt sig til, om klorokin kan benyttes i behandlingen af corona-tilfælde.

 

 

Anbefalet til dig