Er du blandt dem? DSB betaler millioner tilbage til kunderne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DSB sætter ny rekord.

Lige nu læser andre også

Mange penge ind. Mange penge ud.

I løbet af dette år har DSB næsten fordoblet kompensationen udbetalt til passagerer, der har oplevet forsinkelser i togtrafikken, sammenlignet med samme periode sidste år.

Ifølge rapporter fra B.T. har DSB i år udbetalt en svimlende sum på 28,9 millioner kroner i erstatning til passagerer frem til og med september.

Dette står i skarp kontrast til de 14,6 millioner kroner, der blev udbetalt på samme tidspunkt i 2022.

"For hele 2022 udbetalte vi 24,3 millioner kroner i kompensation, og på nuværende tidspunkt i år er vi altså over dette beløb." fortalte Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, til mediet, og beskrev denne stigning som en "ny rekord i kompensationer".

Den gavmilde nyhed kommer på bagkant af en knap så optimistisk udmelding fra DSB.

Tidligere på ugen blev det annonceret, at togpriserne vil stige i det kommende år. Takststigningerne vil variere afhængigt af region og billettype, men gennemsnitligt forventes prisstigningerne at ligge omkring 10 procent. Øst for Storebælt forventes priserne at stige mere markant end i Jylland og Fyn.

For eksempel vil gennemsnitsprisen på enkeltrejser med Rejsekort stige mellem 8,75 og 12,8 procent. Pendlerkort i vest forventes at stige med 5,0 procent i gennemsnit, mens øst for Storebælt må passagerer forberede sig på en prisstigning på 11,2 procent.

Enkeltbilletter vil generelt stige med 9,5 procent, dog med en mere beskeden stigning på 0,9 procent for rejser øst for Storebælt.

Disse prisstigninger er fastlagt af Trafikstyrelsen og tager højde for udviklingen i trafikselskabernes omkostninger. Det seneste år har været præget af høj inflation og stigende energipriser, som har påvirket omkostningerne ved at opretholde togdriften.

Prisstigningerne træder i kraft den 21. januar næste år.

Anbefalet til dig