Få uger inden Emilie Meng-sagen skal for retten: Nu er der nyt

Foto: Privat
Foto: Privat
En helt bestemt person kan fælde Korsør-manden.

Mest læste i dag

Maj måned markerer starten på en af de mest omtalte retssager i nyere tid, hvor den såkaldte Korsør-mand står over for anklager i en række alvorlige kriminalsager.

I centrum for anklagemyndighedens bevisførelse er DNA-teknologi, som forventes at spille en afgørende rolle i at koble den anklagede til forbrydelserne.

Ifølge rapporter fra B.T. er ingen ringere end Eske Willerslev, en internationalt anerkendt dna-forsker med en imponerende karriere inden for genetisk forskning, blevet inddraget i efterforskningen.

Willerslev, der er kendt for sin evne til at udarbejde dna-profiler ud fra minimale mængder materiale, har dog undladt at kommentere sin deltagelse i sagen direkte, ligesom anklager Susanne Bluhm har været tilbageholdende med udtalelser.

Willerslevs ekspertise i at kortlægge befolkningers oprindelse via historiske dna-spor kan nu vise sig uvurderlig i retssagens forsøg på at opklare de forfærdelige hændelser, som den anklagede står anklaget for.

DNA-spor, herunder potentielle fund på gerningssteder eller genstande, udgør hjørnestenen i den videnskabelige indsats for at fastslå forbindelser mellem den anklagede og de påståede kriminelle handlinger.

Med den anklagede allerede i forvaring for anklager mod tre unge kvinder - heriblandt mordet på den 17-årige Emilie Meng - vil retssagen utvivlsomt følge tæt af både offentligheden og retslige eksperter, ivrige efter at se, hvordan moderne videnskab kan bidrage til at afklare komplekse kriminalsager.

Anbefalet til dig