Familiefar raser mod Jyske Bank: Tager et gebyr for at tælle børns opsparede mønter

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Familiefaren er alt andet end tilfreds.

Lige nu læser andre også

Jyske Banks gavmilde gestus med at give børn sparegrise er ikke nødvendigvis så generøs som først antaget.

En særlig episode får nu opmærksomhed, da en 14-årig dreng for nylig besluttede at tømme sin sparegris fra Jyske Bank, som han havde fyldt med mønter siden treårsalderen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Drengens far, Niels Juel Severin, forventede et indskud på kontoen, men den forventning blev dog erstattet af stor forundring, da det viste sig, at Jyske Bank pålagde drengen et gebyr på 60 kroner for at tælle og modtage de indsamlede mønter.

Den noget forundrede far valgte at dele sin oplevelse på Facebook, hvor han påpeger, at det er ‘helt forkert’ at tjene penge på en gave:

“I dag tænkte vi at dens propfyldte mave (på sparegrisen, red.) skulle tømmes og her viste det sig at Jyske Bank havde en lille tanke mere med ‘gaven’…. 60 kroner til banken for at smide mønterne i tællemaskinen som naturligvis blev trukket fra de opsparede mønter”, skriver han og fortsætter:

“Ud over at det er dårlig stil at gi børn en gave man senere vil tjene penge på, så skinner det i øjnene at maveindholdet udgjorde 221,25 og så minus de 60 kr til Jyske Bank mens Jyske Banks overskud i 2022 udgjorde 3,7 mia. Og drengen er oven i købet kunde i banken - altså indtil i morgen.”

Jyske Banks pressechef, Thomas Ross, erkender, at det ikke er første gang, kunder har klaget over gebyret, og bekræfter, at banken overvejer at justere det. 

Han forklarer videre, at der er en særlig og ret lavpraktisk grund til, at gebyret findes:

“Der er mange omkostninger forbundet med håndtering af kontanter i dag. De største omkostninger er fysisk håndtering, ekstern pengetransport og forsikringsdækning i forbindelse med opbevaring af pengene”, siger han til Ekstra Bladet.

Hele opslaget kan ses herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig