Finland har forberedt sig på et muligt russisk angreb i årtier.
Hvis Putin skulle angribe, skulle han forberede sig på stærk modstand fra Finland. Det siger Timo Kivinen fra den finske værnemagt i et interview med Reuters.
Timo Kivinen mener, at Finland har opbygget en stærk forsvarsstyrke. Han fremhæver også finnernes stærke drive for at forsvare deres land – hvis det bliver nødvendigt.
"Den vigtigste forsvarslinje er mellem vores øjne. Det har ikke mindst krigen i Ukraine vist os," tilføjer Timo Kivinen.
Finlands militære beredskab er meget højt sammenlignet med Sveriges, som gradvist har afvæbnet sit forsvar siden afslutningen på den kolde krig.
Hvis Tyrkiet godkender et svensk og finsk NATO-medlemskab, bliver den finske grænse også forsvarsalliancens nye grænse til Rusland.
"Vi har systematisk bygget vores forsvar op til at klare den type krigsførelse, vi ser i Ukraine. Med massiv brug af ildkraft, panserstyrker og luftvåben. Ukraine har været en svær brik at sluge for Rusland. Det ville Finland også være," siger han.
Rusland skærper tonen
Den russiske tone over for flere lande i Østeuropa er steget markant de seneste dage.
Det sker efter at Litauen besluttede at forbyde transport af visse russiske varer til Kaliningrad-eksklaven. Noget, der fra russisk side er blevet kaldt "en forbrydelse mod alt".
"Vores svar vil ikke være diplomatisk, men praktisk. Vi er klar og forberedt på uvenlig handling fra Rusland," svarer Litauens præsident Gitanas Nauseda, der ikke ser nogen risiko for et russisk angreb i den nærmeste fremtid," sagde en talsmand for det russiske udenrigsministerium til Reuters.
Samtidig oplyser det estiske forsvarsministerium, at Rusland gennemfører en militærøvelse med simulerede missilangreb på Estland. Det skriver svenske Aftonbladet.
En russisk helikopter krænkede for nylig estisk luftrum. Noget, der er blevet tolket som en markering for NATO-topmødet i Madrid i slutningen af juni.
At Rusland spiller med musklerne ved grænsen til Baltikum, er noget som Estland tager let på.
Premierminister Kaja Kallas mener, at landet under den nuværende NATO-strategi for Baltikum ville blive totalt udslettet af verdenskortet i tilfælde af et russisk angreb ifølge Financial Times.
"Hvis man sammenligner Ukraines størrelse med Baltikum, kan man se, at et russisk angreb på os ville betyde en fuldstændig udslettelse af vores lande og kulturer," siger hun.