Engang imellem sker det, at bilister kommer til at trykke lidt for hårdt på speederen.
Politiet er meget opmærksomme på den dårlige vane, og derfor gør de også, hvad de kan for at komme problemet til livs.
Det er ikke længe siden, at politiet advarede danskerne om, at de snart ville slå hårdt ned på fartsynderne.
Politiet var sågar ude for at advare de danske bilister omkring, hvor de ville stille fartmålere ud - men det viser sig, at tusindvis af danskere ikke fangede advarslen.
Onsdag aften gennemførte Københavns Vestegns Politi nemlig hastighedsmålinger med to fotovogne, der var nøje placeret ved to strækninger med vejarbejde.
Den omfattende kontrol kommer til at påvirke mange trafikanter, som nu kan forvente at møde synet af en bøde, når de logger på deres e-Boks.
Af og til sker det, at bøder er en anelse forsinket, hvorfor det er en god idé at tjekke sin e-Boks regelmæssigt, hvis man har kørt på én af de to strækninger.
Fotovognene var opsat på to lokationer på Holbækmotorvejen, i henholdsvis Hvidovre og Taastrup. I Hvidovre passerede 2.253 bilister, hvoraf 102 blev blitzet.
Af disse kørte 24 så hurtigt, at det resulterede i en betinget frakendelse af kørekortet, mens 16 fik et klip. En bilist blev endda taget for vanvidskørsel og risikerer at få beslaglagt sin bil.
Det oplyser Københavns Politi ifølge Presse-fotos.dk.
På billedet nedenfor kan man se den ene fotovogn, som var placeret ved vejarbejdet.
Foto: Presse-fotos.dk
I Taastrup var situationen ikke meget anderledes, da 2.631 bilister passerede strækningen og 166 blev blitzet. Heraf får 30 en betinget frakendelse af kørekortet, mens 16 får et klip.
Politikredsen havde annonceret kontrollen på forhånd, men det afholdt ikke alle fra at køre for stærkt. Politikommissær Claus Stoltenberg fra færdselspolitiet udtrykte blandede følelser omkring resultatet.
"Vi mener, at det er glædeligt, at så mange bilister respekterer vejarbejderne og overholder den skiltede hastighed. Det giver dog panderynker, når vi konstaterer, at mere end 50 bilister skal til kontrollerende køreprøve, fordi de vælger at se stort på færdselssikkerhed," siger han.
Med de seneste resultater fra færdselskontrollen står det klart, at politiet vil fortsætte med lignende tiltag i fremtiden for at sikre færdselssikkerheden på vejene.
Dem, der blev taget i at køre for hurtigt, kan se frem til en besked i e-Boks, som fortæller dem, at de skal betale 1.200 kroner - som er den mindste bødetakst for at køre for stærkt. For flere er bøden endda betydeligt højere.
For de berørte bilister bliver bøden en dyr lærestreg, der forhåbentlig får dem til at tænke sig om en ekstra gang, næste gang foden har sat sig fast på speederen.