Først blev de frikendt, dømt af landsretten: Nu er der faldet dom i tragisk sag

Af: Liva Høyberg

|

02/05/2024

Foto: Wikimedia/ Trond Arild Ydersbond
Foto: Wikimedia/ Trond Arild Ydersbond
Sagen, der oprindeligt blev behandlet i byretten uden domfældelse af de sigtede, har senere taget en afgørende drejning i Østre Landsret. Nu er dommen faldet.

Mest læste i dag

I den hjerteskærende og tragisk retssag blev en far været anklaget for dødsvold mod en af sine nyfødte tvillingedøtre, mens moren er blevet dømt for sin passive rolle i volden.

Sagen, der oprindeligt blev behandlet i byretten uden domfældelse af forældrene, har senere taget en afgørende vending i Østre Landsret.

Nu er dommen endeligt faldet.

Det skriver Se og hør

Sagen blev første gang behandlet i marts 2023 ved Retten på Frederiksberg, hvor tre juridiske dommere og tre af de seks nævninger konkluderede, at faderen skulle dømmes for vold.

De mente også, at begge forældre var medskyldige i volden.

Ifølge retsplejeloven kræves der dog flertal blandt både de juridiske dommere og nævningerne for at dømme en person skyldig.

I byretten var de resterende tre nævninger ikke overbevist om, at beviserne var tilstrækkelige til at fastslå, hvilken af forældrene der var ansvarlig for volden.

Anklagemyndigheden valgte derfor at anke byrettens afgørelse til Østre Landsret, som har haft en anden opfattelse af sagen.

Børnene, der blev født i juli 2020, var ifølge anklagen udsat for grov vold indtil oktober 2020, hvor den ene datter døde.

En 41-årig far er nu blevet idømt seks års fængsel for at have forvoldt sin nyfødte datters død gennem vold, ifølge en afgørelse truffet af Østre Landsret, rapporteret af TV2.

Manden blev ligeledes fundet skyldig i grov vold mod den afdødes tvillingesøster.

Tvillingernes mor er blevet idømt seks måneders fængsel for sin passive medvirken til volden, hvoraf fire måneder er gjort betinget.

Selvom begge forældre oprindeligt blev frifundet i byretten, blev denne afgørelse omgjort af landsretten på grund af en bestemmelse i retsplejeloven.

Under retssagen i byretten kom det frem, at den overlevende datter nu bor hos et familiemedlem og heldigvis har det godt.

Anbefalet til dig