Gratis nyhed til 6 millioner danskere: Foræres nu til alle borgere

Nyheder
Foto: Nyheder24.dk
Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden. 8500 Coop-medlemmer omsætter i Grønne veje aktuelle klimaudfordringer til konkrete handlinger, mens huskok Claus Holm redder resterne med dejlig mad og god samvittighed. Det fortæller Coop i en pressemeddelelse Den 29. oktober udgiver Coops Grønne veje håndbogen ’Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden’. Bogen er kommet til verden i bedste kooperative ånd og udgives på klimavenlig manér kun digitalt. Flere end 400 Coop-medlemmer har hjulpet bogen til verden ved at indsende opskrifter og tips, deltage i undersøgelser og afstemninger og bidrage til dialog og debat. Coops huskok Claus Holm er også med ombord. ’Fra madspild til måltid’ fås gratis til download på grønneveje.dk. ”Det er sådan, at detailhandlen står for knap 12 procent af det samlede danske madspild, mens de private husholdninger står for cirka 30 procent. Det giver derfor rigtig god mening at hjælpes ad, så vi sammen kan minimere madspildet betydeligt. Coop er en andelsforening og er ejet af medlemmerne. Sammen vælger vi de grønne veje, vi vil gå, og de lokale initiativer, vi vil sætte i gang,” siger Coops formand Lasse Bolander.  Kræver ekstra indsats Madspild er en udfordring, som både danskerne og detailhandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Det giver ikke mening for nogen af os at smide mad ud – hverken for klimaet eller for økonomien. Derfor arbejder Coop hele tiden på at finde nye måder at redde maden på i regi af både forening og forretning, fortælles det i pressmeddelelsen "Coop har en stærk tradition for at have bæredygtige varer på hylderne i virksomhedens mere end 1.000 butikker. Flere og flere varer bliver fragtet med tog i stedet for lastbiler. Butikkerne har ’red maden-kølere’ til mad, der er tæt på holdbarhedsdatoen, og Coop samarbejder med Stop Spild Lokalt og Too Good To Go, der sikrer, at overskudsmad kommer til gavn og glæde i stedet for at blive smidt ud." Coop er glad for, at udgivelsen er blevet til i samarbejde mellem flere forskellige aktører, fortæller kæden. "Udgivelsen af ’Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden’ afspejler den demokratiske forretning og forening, Coop er, når flere hundrede medlemmer engagerer sig i bogens tilblivelse og sætter et digitalt aftryk for foreningen, fællesskabet og klimaet. Sammen med Coops Grønne veje har medlemmerne skabt en oplysende, kreativ og overskuelig håndbog, der vil gøre læseren klogere på klimaforandringerne og inspirere endnu flere til at mindske madspild. Bogen demonstrerer, hvordan vi rent praktisk kan sætte ind for at redde maden, før den ender i skraldespanden"        

Lige nu læser andre også

Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden. 8500 Coop-medlemmer omsætter i Grønne veje aktuelle klimaudfordringer til konkrete handlinger, mens huskok Claus Holm redder resterne med dejlig mad og god samvittighed. Det fortæller Coop i en pressemeddelelse

Den 29. oktober udgiver Coops Grønne veje håndbogen ’Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden’. Bogen er kommet til verden i bedste kooperative ånd og udgives på klimavenlig manér kun digitalt. Flere end 400 Coop-medlemmer har hjulpet bogen til verden ved at indsende opskrifter og tips, deltage i undersøgelser og afstemninger og bidrage til dialog og debat. Coops huskok Claus Holm er også med ombord. ’Fra madspild til måltid’ fås gratis til download på grønneveje.dk.

”Det er sådan, at detailhandlen står for knap 12 procent af det samlede danske madspild, mens de private husholdninger står for cirka 30 procent. Det giver derfor rigtig god mening at hjælpes ad, så vi sammen kan minimere madspildet betydeligt. Coop er en andelsforening og er ejet af medlemmerne. Sammen vælger vi de grønne veje, vi vil gå, og de lokale initiativer, vi vil sætte i gang,” siger Coops formand Lasse Bolander. 

Kræver ekstra indsats

Madspild er en udfordring, som både danskerne og detailhandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Det giver ikke mening for nogen af os at smide mad ud – hverken for klimaet eller for økonomien. Derfor arbejder Coop hele tiden på at finde nye måder at redde maden på i regi af både forening og forretning, fortælles det i pressmeddelelsen

"Coop har en stærk tradition for at have bæredygtige varer på hylderne i virksomhedens mere end 1.000 butikker. Flere og flere varer bliver fragtet med tog i stedet for lastbiler. Butikkerne har ’red maden-kølere’ til mad, der er tæt på holdbarhedsdatoen, og Coop samarbejder med Stop Spild Lokalt og Too Good To Go, der sikrer, at overskudsmad kommer til gavn og glæde i stedet for at blive smidt ud."

Coop er glad for, at udgivelsen er blevet til i samarbejde mellem flere forskellige aktører, fortæller kæden.

"Udgivelsen af ’Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden’ afspejler den demokratiske forretning og forening, Coop er, når flere hundrede medlemmer engagerer sig i bogens tilblivelse og sætter et digitalt aftryk for foreningen, fællesskabet og klimaet. Sammen med Coops Grønne veje har medlemmerne skabt en oplysende, kreativ og overskuelig håndbog, der vil gøre læseren klogere på klimaforandringerne og inspirere endnu flere til at mindske madspild. Bogen demonstrerer, hvordan vi rent praktisk kan sætte ind for at redde maden, før den ender i skraldespanden"

 

 

 

 

Anbefalet til dig