Har du også bemærket de høje pæle på parkeringspladsen? Kommune afslører nu deres funktion

Af: Liva H.

|

28/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstuck
Foto: Shutterstuck
De skal løse særligt problem.

Lige nu læser andre også

De fleste har prøvet det: at køre rundt og rundt på en parkeringsplads i jagten på en ledig plads, fordi de digitale skilte skulle angive, at der netop var én enkelt plads tilbage. Efter flere ture rundt må du dog konkludere, at der faktisk ikke er nogen ledige pladser, og at den ene frie plads, som skiltet viser, er en fejl.

Du har måske allerede undret dig over de høje pæle, der står og stritter på parkeringspladserne, og spekuleret over, hvad de egentlig er til for. De har nemlig en vigtig funktion

De høje pæle har fået installeret kameraer, som peger i forskellige retninger. Men i modsætning til, hvad man måske kunne tro, er deres formål ikke at overvåge området. De skal nemlig tælle antallet af ledige parkeringspladser og er en del af parkeringshenvisningssystemet i Sønderborg Kommune.

Tidligere havde kommunen et tællesystem indbygget i vejanlægget ved parkeringspladserne på Vothmanns Plads og Martin Nyrops Plads nær Sønderborghus. Men da dette system ikke var præcist nok, blev kommunen nødt til at finde andre løsninger.

"Systemet fungerer ved hjælp af et program, hvor alle p-pladserne bliver tegnet ind og registreres via kameraerne. Kameraerne kan ikke optage noget og kan heller ikke bruges til overvågning, men er udelukkende til at tælle antallet af biler i forhold til antallet af p-pladser," oplyser kommunen i følge JyskeVestkysten.

Dermed skulle bilister ikke kunne ende i en situation hvor de køre ind på en parkeringsplads forgæves.

Anbefalet til dig